vineri, 1 decembrie 2023

Preot, către românii din afară: ”Să sărutați picioarele la cei care au rămas în țară, că aveți unde veni în România”


 Preotul Vlad Pimen, un respectat duhovnic român de la Sfântul Munte Athos, a transmis un îndemn puternic la implicare civică și responsabilitate națională în cadrul unei conferințe desfășurate la Iași, potrivit informațiilor oferite de Rotalianul.

În cadrul discursului său, preotul Pimen a subliniat importanța românilor din străinătate de a recunoaște eforturile și sacrificiile celor care au rămas în țară. El a subliniat că aceștia ar trebui să aprecieze eroismul celor care au luptat pentru menținerea țării, chiar dacă a fost marcată de provocări precum corupția și dificultățile.

Preotul a făcut apel la responsabilitatea națională și a criticat atitudinea unora care, alegând să trăiască în străinătate, ar privi de sus pe cei din România. A susținut că, pentru a contribui la prosperitatea țării, este important ca românii din diaspora să se întoarcă cu credință și să lupte pentru schimbare în loc să critice de la distanță.

Totodată, preotul a evidențiat frumusețea țării și a încurajat întoarcerea românilor care au plecat în străinătate. A avertizat că, dacă aceștia nu se întorc, țara ar putea fi colonizată de imigranți din alte țări.

Îndemnul preotului Vlad Pimen aduce în prim-plan discuții despre patriotism, identitate națională și responsabilitatea fiecărui cetățean față de țara sa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog