joi, 11 ianuarie 2024

Român din Germania, trimis în instanță pentru 10 capete de acuzare de tentativă de omor. Incredibil ce făcea acest șofer de camion


 Un șofer de camion român în vârstă de 49 de ani va trebui să răspundă în fața tribunalului regional din Augsburg pentru zece capete de acuzare de tentativă de omor. El este acuzat că a aruncat pietre din cabina camionului său către alte vehicule care se apropiau de el pe autostrăzile din Germania, într-o încercare de a provoca accidente și de a răni participanții la trafic.


Potrivit procuraturii, acțiunile șoferului român au avut loc în perioada iunie 2022 - februarie 2023 pe autostrăzile federale 2 și 17, din nordul orașului Augsburg. El este acuzat că a vizat parbrizele mașinilor cu pietricele, provocând daune materiale și rănind trei femei și un bărbat.


Inculpatul a recunoscut că șoferii care veneau din sens opus ar fi putut fi uciși de pietrele aruncate de el sau, speriați, ar fi putut provoca accidente mortale. Pe lângă acuzația de tentativă de omor, șoferul român este confruntat cu alte capete de acuzare, cum ar fi interferență periculoasă în trafic.


Poliția germană a intensificat controalele de-a lungul autostrăzilor timp de luni de zile pentru a-l prinde pe făptuitor atunci când au fost sesizați de atacurile cu pietre. În februarie, românul a fost reținut, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare. Inițial, procuratura a cerut acuzarea pentru 51 de cazuri de aruncare cu pietre, însă instanța a permis audieri doar în 12 cazuri pentru a nu supraîncărca procesul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog