vineri, 12 ianuarie 2024

Compoziția surprinzătoare a granulelor homeopate recomandate pentru gripă: măruntaie de rață și virus ultradiluat

 

Există medicamente homeopate, precum Oscillococcinum sau Influenzinum, care sunt promovate pentru prevenirea și tratamentul gripei. Cu toate acestea, eficacitatea acestora nu a fost dovedită științific. Le Figaro oferă o privire mai detaliată asupra compoziției acestor medicamente homeopate.


Oscillococcinum este preparat din organe (inimă și ficat) ale unei rase de rață domestică, numite rața de Muscovy. Se diluează prin principiul diluției "Korsakoviane", care implică golirea repetată a unui balon conținând extractul de rață și umplerea acestuia cu apă pură de 200 de ori. La final, o picătură din ultima diluție este turnată pe granule compuse din zaharoză și lactoză.


Influenzinum 9 CH este obținut dintr-o diluție foarte mare a vaccinului antigripal din anul respectiv, folosind diluția "Hahnemanniană". Aceasta implică diluții repetitive de 100 de ori, iar pentru a obține 9 CH, procedeul este repetat de 9 ori.


Oscillococcinum are la bază o teorie formulată în 1925 de medicul francez Joseph Roy, care credea că a identificat un "oscillococcus" în sângele pacienților cu gripă. Acest microb ar fi fost, de asemenea, observat în intestinele de rață. Roy a susținut că administrarea unor substanțe în doze mici similare celor care provoacă simptomele va determina vindecarea.


Totuși, în 1933, cercetători britanici au demonstrat că gripa umană este cauzată de virusurile gripale, iar microbul presupus "oscillococcus" probabil că nu a existat niciodată.


Specialiștii avertizează că nu există medicamente minune pentru întărirea sistemului imunitar și că acesta se întărește în principal prin contactul cu microbii. Măsurile de prevenire, cum ar fi spălatul frecvent pe mâini, evitarea aglomerației și păstrarea distanței sociale, rămân recomandări esențiale pentru a preveni infecțiile respiratorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog