vineri, 1 decembrie 2023

Tragedie în Italia: Badantă Ucraineană Ucisă și Îngropată de Iubit, Condamnat la Închisoare pe Viață


 Într-un verdict definitiv emis de Curtea de Casație din Italia, Kadrus Berisa, în vârstă de 62 de ani și originar din Kosovo, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea Viktoriiei Vovkotrub, o femeie badantă ucraineană în vârstă de 42 de ani.

Tragedia a avut loc pe 6 noiembrie 2020, când Berisa, zidar de profesie, a înjunghiat-o pe Viktoriia de 14 ori, îngropând ulterior corpul neînsuflețit într-un fost club sportiv din Brescia, conform informațiilor Qui Brescia.

Sentința vine în urma admiterii apelului lui Berisa, dar respingerii cererii sale de apărare. Bărbatul, care a mărturisit fapta, avea o relație tensionată cu victima, badanta care lucra la domiciliul său.

Ancheta relevă că, în seara crimei, cei doi au consumat alcool în exces, iar când Viktoriia a flirtat la telefon cu un alt bărbat, Berisa, orbit de gelozie, a reacționat violent. Atacul de furie s-a soldat cu tragicul incident.

În timpul procesului inițial, procuratura a cerut închisoare pe viață, dar Curtea cu Jurați a redus inițial pedeapsa la 20 de ani. Totuși, apelul a adăugat circumstanțe agravante precum hărțuirea și motivele puerile ale crimei, stabilind sentința de închisoare pe viață.

Un aspect notabil al procesului a fost expertiza privind „gena luptătorului” a lui Berisa, o mutație genetică care poate afecta controlul comportamental. Cu toate acestea, judecătorii au concluzionat că acest aspect nu a influențat comportamentul său. Expertiza a indicat un nivel cognitiv sub normă, dar nu un retard mental.

Cazul a captat atenția publicului din Italia datorită naturii dramatice și complexității psihologice și relaționale implicate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog