miercuri, 28 iunie 2023

Tartă de lămâie cu almette și nuci, o variantă delicioasă și ușor modificată




 Pentru rețeta de tartă cu lămâie, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: biscuiți, unt, lime verde, lapte condensat, cremă de brânză și smântână.

INGREDIENTE Ingredientele pentru rețeta de tartă cu lămâie: Pentru crusta de tartă:

  • 250 g de biscuiți simpli (eu am folosit biscuiți integrali cu unt)
  • 125 g de unt topit cu 82% grăsime
  • 1 lingură de cacao

Pentru cremă:

  • Zeama de la 4 lime (eu am folosit 2 lime mai mari și o lămâie, sau după gust, în funcție de cât de acrisoară doriți crema)
  • 1 conservă de lapte condensat (397 g)
  • 150 g de almette cu smântână
  • 200 ml de smântână pentru frișcă cu 36% grăsime

Pentru decor:

  • Nuci și migdale prăjite și tăiate mărunt

Porții: 3 Timp de preparare: mai puțin de 90 de minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețeta de tartă cu lămâie: Iată cum se prepară rețeta de tartă cu lămâie.

Am folosit 3 forme, două mai mici și una mai mare din aluminiu (nu cunosc diametrul exact). Este preferabil să aveți forme de tartă cu fund detasabil pentru a le scoate ușor din formă. Nu m-am preocupat prea mult de acest detaliu și nu am insistat să le scot din formă; le-am tăiat acolo și le-am servit în bucăți, detalii nesemnificative, deoarece nu le-am dus la o expoziție.

Crusta: Am măcinat biscuiții, am topit untul, apoi l-am turnat peste biscuiți și am amestecat bine. Am pus amestecul în formele de tartă și am presat cât de bine am putut pentru a forma crusta și pe marginile formelor. Crusta nu a ieșit perfectă, dar nici eu nu sunt perfectă :))))))))))).

Cremă: Într-un bol am pus smântâna pentru frișcă rece de la frigider, laptele condensat și am mixat câteva minute. Apoi am adăugat și crema de almette și am mai mixat timp de 1-2 minute. Am adăugat și zeama de lămâie și am amestecat cu un tel până am incorporat complet zeama. Am împărțit crema în cele 3 forme, am creat un model spiralat cu o linguriță și am presărat nuci și migdale tăiate mărunt deasupra. Am pus formele la frigider pentru câteva ore sau până a doua zi. Cam asta a fost povestea tartei cu lime, lămâie și alte delicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog