miercuri, 28 iunie 2023

Chifle pufoase cu lapte - Rețetă delicioasă și ușor de preparat


 Ingredientele necesare pentru rețeta de chifle cu lapte sunt făină, ouă, lapte, drojdie, sare și ulei de măsline.


INGREDIENTE

Pentru rețeta de chifle cu lapte veți avea nevoie de următoarele ingrediente:


1 kg făină albă (am utilizat făină Dobrogea, dar nu sunt sigură, deoarece nu-mi amintesc exact acum și nu doresc să caut punga)

1 ou

500 ml lapte cu 3,5% grăsime

7 g drojdie uscată

1 linguriță cu vârf de sare (aici am scăpat puțin mai mult)

1 linguriță rasă de zahăr

50 ml ulei de măsline

Pentru uns:

1 gălbenuș

2 lingurițe de lapte

semințe de mac, susan, sare etc., orice doriți să presărați pe chifle, în funcție de preferințe

Porții: 20

Timp de preparare: peste 120 de minute


MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de chifle cu lapte:

Iată cum se prepară rețeta de chifle cu lapte.


Într-un castron mare, am cernut făina. Separat, am amestecat drojdia cu zahărul și 2 linguri de făină și am diluat cu o ceașcă de apă caldă. Am lăsat maiaua să crească aproximativ 10-15 minute. Peste făina din castron am presărat sarea, am făcut o adâncitură în mijloc, am adăugat maiaua crescută, oul și o cană de lapte călduț, apoi am început să amestec bine, aducând făina de pe margini. Am turnat și restul de lapte, treptat, și am început să framânt aluatul. 

Am adăugat și uleiul și am continuat să framânt până am obținut un aluat care nu se lipește de mâini. Am uns castronul cu ulei, am așezat aluatul în el, l-am acoperit cu un prosop și l-am lăsat să crească aproximativ 1 oră într-un loc cald. După ce a crescut, am scos aluatul din castron și l-am împărțit în 20 de biluțe aproximativ egale. 

Le-am lăsat să crească încă 20 de minute, apoi le-am crestat cu un cuțit ascuțit, le-am uns cu ou amestecat cu lapte și le-am presărat cu semințe de mac. Am introdus prima tavă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute sau până când chiflele s-au rumenit frumos (sub tavă am pus un ibric cu apă pentru a evita arderea chiflilor pe fund, în cazul în care cuptorul este pe gaz).

 Am procedat în același fel și cu a doua tavă. Nu vă pot descrie cât de minunat mirosea în bucătărie, vă las pe voi să simțiți mirosul după ce veți începe să le preparați pe aceste delicioase chifle. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog