vineri, 30 iunie 2023

Prajitura Ole-Gabi - O delicatesă ciocolatoasă cu un twist de portocală


 INGREDIENTE


Blat:


12 ouă medii

12 linguri zahăr

2 pachete Creme Ole de ciocolată neagră cu portocală

1 lingură cacao

Crema:


500 ml lapte rece cu 3,5% grăsime

500 ml smântână pentru frisca cu 36% grăsime

2 plicuri Creme Ole cu vanilie

Glazură:


2 linguri apă

4 linguri zahăr

6 linguri coniac Alexandrion

200 g unt cu 82% grăsime

200 g ciocolată neagră Callebaut cu 54,5% cacao

Portii: 24

Timp de preparare: peste 120 de minute


MOD DE PREPARARE:


Blat: Folosiți o tavă de dimensiuni 25/35 cm, acoperită cu hârtie de copt și cu perete detasabil. Separati gălbenușurile de albușuri. Mixați albușurile cu un praf de sare până obțineți o spumă tare, apoi adăugați zahărul și continuați să mixați până obțineți o bezea tare. Amestecați gălbenușurile bine, apoi le incorporați în albușuri cu mișcări lente de jos în sus. La final, adăugați cele 2 plicuri de praf Creme Ole de ciocolată și portocală, precum și cacao cernută. Amestecați ușor de jos în sus. Transferați amestecul în tava tapetată, niveleazăți și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35 de minute (timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor). Testați cu o scobitoare și apoi scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească complet.


Crema: Mixați smântâna pentru frisca rece din frigider până obțineți o frisca fermă. Separat, mixați cele două plicuri de Creme Ole cu vanilie cu laptele rece de la frigider, apoi adăugați frisca bătută și amestecați ușor.


Glazură: Într-un castron de inox, adăugați apa, coniacul și ciocolata. Așezați castronul pe baie de abur și amestecați continuu până ciocolata devine fluidă. Continuați să amestecați până obțineți o consistență mai groasă. Luați vasul de pe baia de abur, lăsați-l să se răcească timp de aproximativ 10 minute, apoi adăugați untul la temperatura camerei și amestecați bine.


Asamblare: Utilizați tava în care ați copt blatul și acoperiți-o cu folie alimentară. Așezați blatul în tava pregătită, întindeți crema uniform, apoi turnați glazura și creați striuri cu ajutorul unei furculițe. Puneți prăjitura la frigider pentru câteva ore sau, de preferat, până a doua zi. Apoi, tăiați prăjitura în bucăți cu ajutorul unui cuțit cu lamă lată înmuiat în apă fierbinte. Începeți prin a tăia marginile frumos, apoi porționați.


Bucurați-vă de această prăjitură Ole-Gabi delicioasă și aromată, care va satisface pofta de ciocolată și vă va încânta papilele gustative!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog