vineri, 30 iunie 2023

Ruladă delicioasă cu migdale și mure - O încântare pentru papilele gustative!


 INGREDIENTE


Blat ruladă:


240 g albușuri (cantitatea depinde de ouăle utilizate)

200 g zahăr tos

100 g făină de migdale

30 g amidon

Un praf de sare

Crema:


75 g lapte condensat

170 g smântână pentru frisca cu 36% grăsime

Dulceață de mure

Nuci prăjite și tăiate grosier

Frișcă:


330 g smântână pentru frisca cu 36% grăsime

3 pliculețe zahăr vanilat

Decor:


Ciocolată topită Callebaut cu 54,5% cacao

Mure din dulceață

Bomboane trufe razuite

Portii: 14

Timp de preparare: sub 120 de minute


MOD DE PREPARARE:


Blatul ruladei: Lăsați albușurile să se dezghețe și puneți-le într-un bol cu un praf de sare. Mixați până obțineți o spumă tare, apoi adăugați zahărul și continuați să mixați până obțineți o bezea tare. Adăugați amidonul cernut și mixați timp de un minut. La final, incorporați făina de migdale cu mișcări lente de jos în sus. Tapați tava de copt cu hârtie de copt, întindeți compoziția în tavă și niveleazăți-o. Preîncălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius, introduceți tava în cuptor și reduceți temperatura la mediu. Coaceți foaia de ruladă aproximativ 30 de minute sau până se rumenește frumos. Scoateți tava din cuptor, umeziți suprafața de lucru și așezați hârtia de copt cu tot cu blatul de ruladă pentru a se desprinde ușor, apoi rulați strâns și lăsați să se răcească bine.


Crema: Într-un bol, adăugați laptele condensat rece și smântâna pentru frisca răcită și mixați până obțineți o cremă fermă.


Asamblare: Rulați foaia de ruladă răcită, întindeți dulceața de mure pe toată suprafața, apoi întindeți crema. Presărați nucile prăjite și tăiate grosier peste cremă. Rulați strâns și lăsați la frigider câteva ore pentru a putea porționa mai ușor.


Frișca: Într-un bol, adăugați smântâna pentru frisca rece din frigider și zahărul vanilat. Mixați până obțineți o frișcă fermă.


Scoateți rulada de la frigider și porționați-o în aproximativ 14 bucăți egale. Glazurați fiecare bucată pe partea de sus cu ciocolată topită. Lăsați ciocolata să se răcească, apoi ornați cu frișcă, mure din dulceață și bomboane trufe răzuite.


Bucurați-vă de această ruladă delicioasă cu migdale și mure, un desert care va satisface toate pofta de dulce!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog