miercuri, 28 iunie 2023

Prăjitură delicioasă cu iaurt și cremă de ciocolată - Rețetă rapidă și ușor de preparat


 Dacă ești în căutarea unei prăjituri delicioase, cu un gust intens de ciocolată și o consistență ușoară și aerată, această rețetă de prăjitură cu iaurt și cremă de ciocolată este alegerea perfectă. Cu o combinație echilibrată de ingrediente și o preparare simplă, vei obține un desert care va impresiona pe oricine îl va gusta.


Pentru a pregăti această prăjitură, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:


1 cană de ulei

1 cană de iaurt

1 ou

2 căni de făină

2 lingurițe de bicarbonat de sodiu stins cu oțet

2 linguri de cacao

2 căni de zahăr

1 plic de zahăr vanilinat

1 cană de apă fierbinte

sare

Pentru glazură:


200 grame de ciocolată

200 ml de smântână dulce sau frișcă

2 linguri de zahăr

Mod de preparare:


Începe prin pregătirea blatului. Într-un bol, amestecă toate ingredientele uscate: făina, bicarbonatul de sodiu, cacaoa, zahărul și zahărul vanilinat. Asigură-te că le combini bine pentru a evita formarea de cocoloașe.


Într-un alt bol, sparge oul și adaugă uleiul, iaurtul și o pătrime de linguriță de sare. Amestecă cu un mixer până obții o compoziție omogenă.


Toarnă treptat ingredientele uscate peste compoziția cu ou și iaurt și amestecă până la omogenizare. Adaugă și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și continuă să amesteci.


Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de copt, tapetând-o cu hârtie de copt.


Toarnă compoziția de blat în tava pregătită și nivelează-o cu o spatulă.


Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute sau până când un test cu scobitoarea iese curat atunci când este introdus în mijlocul prăjiturii.


După coacere, lasă prăjitura să se răcească complet în tavă.


Între timp, pregătește glazura de ciocolată. Într-un recipient rezistent la căldură, încălzește smântâna dulce sau frișca la microunde până când este caldă, dar nu fierbinte. Adaugă ciocolata ruptă în bucăți și amestecă până când se topește complet. Adaugă și zahărul și amestecă bine până obții o glazură omogenă.


Toarnă glazura de ciocolată peste prăjitura răcită și întinde-o uniform cu ajutorul unei spatule.


Lasă prăjitura cu glazură să se răcească complet și apoi taie-o în pătrate sau bucăți dorite.


Această prăjitură cu iaurt și cremă de ciocolată se remarcă prin gustul său intens de ciocolată și consistența sa moale și pufoasă. Poate fi servită ca desert delicios alături de o cană de ceai sau cafea, sau poate fi savurată ca gustare dulce în orice moment al zilei. Bucură-te de fiecare mușcătură și împărtășește această rețetă cu cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog