duminică, 17 martie 2024

Donald Trump prezice sfârșitul democrației americane dacă va pierde alegerile din 2024: "Dacă nu voi fi ales, va fi un măcel pentru ţară"


 Candidatul republican la președinție, adresându-se susținătorilor săi din Ohio, a făcut această declarație după ce a repetat afirmația conform căreia pierderea sa în alegerile din 2020 în fața președintelui democrat Joe Biden a fost rezultatul unei fraude electorale, conform Reuters, citat de Mediafax. În timpul unui discurs în aer liber, Trump a făcut o prognoză că, în cazul în care nu va câștiga alegerile generale din 5 noiembrie, democrația americană va fi încheiată.


„Dacă nu vom câștiga aceste alegeri, nu cred că va mai exista posibilitatea unor alte alegeri în această țară. 5 noiembrie va fi cea mai importantă dată din istoria țării noastre. Este o tragedie atunci când ai oameni incompetenți care conduc țara și o duc în ruină. Dacă nu voi fi ales, va fi o catastrofă pentru țară”, a declarat Trump. Trump, care este investigat penal în Georgia pentru că a încercat să conteste rezultatul alegerilor din 2020 în acest stat, a reușit să obțină săptămâna aceasta un număr suficient de delegați pentru a obține nominalizarea republicană.


O confruntare la alegerile generale cu Biden va fi probabil extrem de strânsă. Un sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna trecută a arătat că cei doi candidați se află într-o egalitate statistică în rândul alegătorilor înregistrați.


Trump a început discursul său de la Dayton cu un omagiu adus susținătorilor săi care sunt în prezent în închisoare pentru revoltele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021, când au încercat să blocheze certificarea victoriei lui Biden în alegerile din 2020. Trump i-a salutat și i-a numit "patrioți" și "ostatici".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog