vineri, 9 februarie 2024

O mamă și-a lăsat cei doi copii în mașină și s-a aruncat de pe un pasaj. Gemenii de 3 ani au murit









Într-o emisiune la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă este considerat păcat ca un bărbat necăsătorit să se căsătorească cu o femeie divorțată.

În răspunsul său, Arhiepiscopul Tomisului a subliniat că preotul trebuie să lămurească dacă divorțul a fost dorit de femeie. În cazul în care ea a inițiat divorțul, căsătoria ulterioară a unui bărbat necăsătorit cu ea ar constitui adulter conform învățăturii Mântuitorului.

În continuare, Teodosie a fost întrebat dacă este un păcat să te cununi doar în biserică și să nu faci cununia civilă.

Arhiepiscopul a explicat că, deși nu este un păcat, este o lege pe care trebuie să o respectăm. Totuși, el a menționat că, în istoria Bisericii, existau și alte practici, asemănătoare cu cele din Grecia, unde un preot putea emite un certificat de cununie și aceasta era considerată valabilă. În final, Teodosie a sugerat posibilitatea unui referendum privind acest aspect.

Pe lângă aceste întrebări, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă este normal ca un preot să împărtășească persoanele care trăiesc în concubinaj sau care fumează. În această privință, Arhiepiscopul a exprimat dezaprobarea sa față de o asemenea practică neortodoxă și a atras atenția asupra caracterului simbolic al împărtășirii în unele confesiuni protestante, în contrast cu învățătura ortodoxă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog