miercuri, 15 mai 2024

„Am început să trimit CV-uri peste tot și în cele din urmă am fost contactată de Poste Italiane. Așa a început viața mea de poștăriță”, a mărturisit moldoveanca.

 

„Poste Italiane”, una dintre cele mai mari companii din Italia, se remarcă printr-o prezență majoritar feminină în rândul angajaților săi.


De exemplu, în Padova și provincia cu același nume, femeile reprezintă peste 50% din personal, ajungând la peste 60% în oficiile poștale și având o prezență semnificativă în distribuția corespondenței, potrivit Padova Oggi.


Un exemplu remarcabil al acestei realități este Liudmila Ostapenco, o poștăriță moldoveancă, rezidentă în Ponte San Nicolò.


![Liudmila Ostapenco](https://padovaoggi.it/path/to/image)  

*Liudmila Ostapenco. Sursa foto: Padova Oggi*


Originară din Republica Moldova, Liudmila a venit în Italia în 2011, la vârsta de 24 de ani, urmându-și părinții care erau deja stabiliți în această țară.


Deși absolvise Științe Politice în Moldova, Liudmila a fost nevoită să-și continue studiile în Italia:


„Am început să lucrez și, în același timp, m-am înscris la o școală serală pentru a obține o diplomă italiană. Ziua lucram și seara mergeam la școală”, povestește Liudmila.


Între timp, și-a cunoscut soțul și a devenit mama unei fetițe. În timpul pandemiei din 2020, când aștepta al doilea copil, a rămas fără un loc de muncă:


„Am început să trimit CV-uri peste tot și, în cele din urmă, am fost contactată de Poste Italiane. Așa a început viața mea de poștăriță”, spune Liudmila.


Recent, ea a obținut cetățenia italiană, devenind singura angajată din Padova cu origini străine:


„Nu m-am simțit niciodată cu adevărat străină aici. Oamenii pe care îi întâlnesc sunt foarte drăguți, iar colegii mei, directorul, șeful de echipă și ceilalți poștași sunt întotdeauna amabili și disponibili. Sunt fericită și sper să continui așa”, mărturisește Liudmila.


Liudmila are doi copii, de 6 și 4 ani, și este foarte mulțumită de locul său de muncă: „A fi poștăriță este frumos”, spune ea, adăugând că dorește să-și continue dezvoltarea profesională.


În prezent, este înscrisă la cursuri de Economie și Afaceri și a finalizat deja primul an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog