miercuri, 28 februarie 2024

Premierul garantează: Nicio pensie nu va scădea! Descoperă cum se calculează pensiile pe noua lege și ce beneficii aduce recalcularea pentru milioane de români!


 Premierul a asigurat că, în urma recalculării, nici o pensie nu va înregistra o scădere. "Un principiu esențial al acestor reglementări este că nici o pensie nu va fi diminuată ca urmare a noii legi", a declarat Marcel Ciolacu.


"Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod corect și echitabil, în funcție de merite! Am majorat pensiile cu 13,8% în ianuarie 2024, iar începând din septembrie 2024 vom plăti pensiile recalculate", a subliniat premierul.


Procesul de calcul al pensiilor conform noii legi include acordarea de puncte bonus. Astfel, cei care au muncit peste 25 de ani vor primi 0,50 puncte bonus pentru fiecare an în plus lucrat.


Aceste puncte cresc la 0,75 pentru cei cu peste 30 de ani de muncă, iar cei cu peste 35 de ani de muncă vor primi un punct bonus.


În premieră, calculul pensiilor va lua în considerare și orele suplimentare, premiile, serviciul militar, educația universitară și perioadele de șomaj. Totalul punctelor bonus acumulate va fi înmulțit cu punctul de referință, evaluat la 81 de lei. De asemenea, pentru prima dată, vor fi luate în calcul și perioadele de concediu de maternitate, fapt ce va permite femeilor care au cel puțin un copil să se pensioneze cu șase luni mai devreme.


Pensiile recalculate vor fi plătite începând cu luna septembrie. Pensionarii din România vor primi noile documente de recalculare în luna mai, iar sumele aferente vor fi efectiv transferate în conturile lor în luna septembrie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog