sâmbătă, 2 decembrie 2023

Un poliţist de doar 22 de ani, s-a sinucis la Constanţa. Nu avea bani suficienţi să-şi îngrijească părinţii bolnavii


 Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat cu privire la descoperirea unei persoane decedate în comuna Cumpăna, identificată ulterior ca fiind Remus Stângă, un bărbat de 22 de ani din județul Vâlcea. Tânărul, absolvent al Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina, promoția 2023, a fost repartizat la Poliția Cumpăna, situată la aproximativ 400 de kilometri de casa sa.


Tragedia a fost adusă la cunoștința publicului prin intermediul unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean, care a informat că Remus Stângă s-a sinucis, împușcându-se în cap cu arma sa de serviciu în interiorul autospecialei de poliție, pe un câmp din apropiere.


Sindicaliștii de la Europol au subliniat incompetența sistemului și au adus în discuție presiunile și dificultățile cu care se confruntă mulți tineri polițiști, care sunt repartizați la sute de kilometri de casă cu salarii insuficiente pentru a acoperi cheltuielile de trai și de chirie. Remus Stângă ar fi fost plasat la o distanță considerabilă de casa sa, deși familia sa avea nevoie de sprijinul său din cauza unor afecțiuni medicale cronice.


Sindicaliștii au subliniat și lipsa de predictibilitate în carieră și necesitatea unui sistem de recrutare care să permită polițiștilor să-și desfășoare activitatea în județul lor de origine. În plus, au subliniat că tânărul trecuse recent printr-o serie de testări, inclusiv psihologice, înainte de a fi încadrat în cadrul poliției.


Tragedia lui Remus Stângă a evidențiat problemele semnificative cu care se confruntă tinerii polițiști și necesitatea unor schimbări în sistem pentru a asigura buna lor stare de sănătate și bunăstare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog