sâmbătă, 2 decembrie 2023

O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni: "Este un miracol". Soţul a părăsit-o când a aflat că va deveni iar tată


 Safina Namukwaya, o femeie în vârstă de 70 de ani din Uganda, a devenit mama unui băiat și a unei fete, aduși pe lume prin cezariană la un centru de fertilitate din capitala Kampala. Namukwaya, care acum este una dintre cele mai în vârstă femei care au născut în Africa, a descris sarcina sa drept un "miracol".

Centrul medical Women's Hospital International and Fertility (WHI&FC) a anunțat evenimentul pe pagina sa oficială de Facebook, menționând că aceasta este o realizare extraordinară. Nașterea gemenilor a avut loc miercuri, iar medicii au confirmat că atât mama cât și bebelușii sunt în stare bună.

Namukwaya a povestit că sarcina a fost dificilă, mai ales pentru că partenerul ei a decis să o părăsească în momentul în care a aflat că vor avea gemeni. Femeia a mai născut o fetiță în 2020. Ea a mărturisit că, de-a lungul vieții, s-a ocupat de copiii altora și acum, la vârsta înaintată, s-a întrebat cine va avea grijă de ea.

De obicei, femeile trec prin menopauză între vârstele de 45 și 55 de ani, iar fertilitatea scade în această perioadă. Cu toate acestea, progresele în medicină, inclusiv fertilizarea in vitro (IVF), oferă femeilor posibilitatea de a rămâne însărcinate chiar și după vârsta de 50 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog