luni, 26 iunie 2023

Sunculiță țărănească cu legume, gătită în pungă, la cuptor: O rețetă delicioasă și ușor de preparat!

Prefer să gătesc la cuptor în pungă deoarece acest mod de preparare este ușor și relativ dietetic, evitând prăjirea. Cu ajutorul condimentelor potrivite, carnea devine fragedă, suculentă și cu o crustă rumenă. Această metodă poate fi aplicată pentru diverse tipuri de carne, precum porc, vită, pui întreg, pulpe de pui și chiar pește. 

În căutarea unor ingrediente interesante în carmangerie, am descoperit o bucată de șunculiță tărănească afumată, pe care am ales să o prepar în pungă, alături de legume și suc de roșii. Rezultatul a fost delicios, așa că vă recomand cu căldură această rețetă de sunculiță tărănească cu legume, gătită în pungă, la cuptor!

Iată lista de ingrediente necesare:

750 g șunculiță țărănească afumată (cantitatea poate varia în funcție de preferințe)
1 ceapă medie
4 cartofi mai mari
1-2 bucăți de morcov
1 bucățică de pătrunjel
4-6 căței de usturoi
1 roșie proaspătă (opțional)
1 bucățică de ardei iute pentru servit (opțional)
5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
5-6 linguri de suc de roșii
1 linguriță de oțet balsamic
mix de condimente "Hot&Spicy" (opțional)
ierburi de grădină (opțional)
1 crenguță de cimbru uscat
boia de ardei dulce, după gust
sare, după gust
piper, după gust
1 legătură de pătrunjel verde tocat, pentru decor
1 pungă pentru copt
Porții: 6
Timp de preparare: mai puțin de 60 de minute

Modul de preparare al rețetei de sunculiță tărănească cu legume, gătită în pungă, la cuptor:

Pasul 1: Curățați cartofii, rădăcinoasele, ceapa și usturoiul și spălați-le bine. Tăiați ceapa în 4-6 bucăți, cartofii și roșia în 4/8 bucăți, în funcție de mărime, iar morcovul și pătrunjelul în două, pe lungime, și apoi în fâșii. Pregătiți un sos de usturoi zdrobit amestecat cu suc de roșii, o lingură de ulei, oțet balsamic, sare, piper, boia și ierburi aromatice după preferință.

Pasul 2: Amestecați legumele cu sosul de usturoi și asezonati cu condimente, dacă mai este necesar. Nu este nevoie de prea multe condimente, având în vedere că șunculița tărănească este deja condimentată și ușor afumată. Puneți legumele amestecate în pungă, alături de bucata de șunculiță tărănească și crenguța de cimbru. Turnați în pungă tot sosul rămas și sigilați-o bine. Așezați punga pe o tavă de copt și faceți câteva mici găurele în ea cu un ac sau o scobitoare.

Atenție: Nu adăugați apă în pungă! Sosul și apa lăsate de ingrediente în timpul gătirii sunt suficiente!

Observație: Dacă nu aveți pungi speciale pentru copt, puteți folosi o pungă de hârtie sau hârtie de copt, pe care o ungeți cu untură, ulei sau unt și în care împachetați bine ingredientele.

Pasul 3: Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180-190°C (treapta medie la cuptoarele cu gaz), amplasând punga astfel încât să nu atingă părțile metalice. După aproximativ 30-45 de minute, preparatul ar trebui să fie gata. Mușchiulețul de porc este prefiert, iar legumele se gătesc rapid. Atât legumele, cât și carnea se vor rumeni frumos, iar apa se va evapora treptat din pungă. Puteți verifica starea preparatului prin fereastra cuptorului.

Atenție! În timpul coacerii, punga se va umfla, iar dacă tava este amplasată prea sus, există riscul ca punga să atingă părțile metalice.

Pasul 4: Când credeți că preparatul este gata, opriți focul și scoateți tava din cuptor. Îndepărtați cu grijă punga pentru a evita contactul cu aburii fierbinți din interior. Testați carnea cu o furculiță, iar dacă pătrunde ușor, înseamnă că șunculița este bine făcută. Lăsați preparatul să se odihnească timp de 10-15 minute, apoi serviți-l cât este încă cald, alături de o salată de sezon sau murături, după preferințe.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Search This Blog