Părintele Damaschin deschide primul spital social din Iași după ce a cumpărat un hotel cu 1 milion euro


 Prin intermediul Asociației „Glasul Vieții”, Părintele Damaschin a cumpărat un hotel în Iași în valoare de 1 milion de euro, cu scopul de a-l transforma în primul spital social din oraș. Investiția totală, inclusiv echipamentele medicale necesare, va depăși 2 milioane de euro. Scopul acestui spital este de a oferi servicii medicale gratuite pentru oamenii nevoiași care nu sunt asigurați sau nu se pot îngriji, cum ar fi mamele și copiii fără posibilități financiare, dar și alte persoane care au nevoie de îngrijire medicală de specialitate.

După obținerea autorizației de construire, părintele Damaschin a început amenajarea centrului socio-medical, care va include cabinete de consultații medicale pentru specialități precum medicina de familie, ginecologie, pediatrie, cardiologie, oftalmologie, stomatologie și nefrologie, laborator de analize și servicii de imagistică, dar și un punct farmaceutic pentru a oferi medicamentele necesare gratuit.

Prioritatea va fi acordată mămicilor și copiilor nevoiași, dar centrul va oferi ajutor și altor persoane în nevoie. Părintele Damaschin și echipa sa vor asigura un personal permanent, dar și medici voluntari care să se ocupe de fiecare caz în parte. Potrivit părintelui, există aproximativ 2.900 de mame cu peste 10.000 de copii care au nevoie de îngrijire medicală, iar centrul speră să poată ajuta cât mai mulți oameni aflați în dificultate.

Comentarii