"Sunt oameni criminali!" Opt câini din rasa Kangal, otrăviţi la o stână din Arad. Scenele înfiorătoare s-au petrecut pe dealurile Siriei, acolo unde cele 1.300 de oi erau la păscut. 

Constantin Nica, fiul proprietarului: Am fost în deal la câini sa duc la ciobani mâncare. Câinii au coborât, nu a avut nici unul nimic. După aproximativ 40 de minute, m-a sunat ciobanul: Cosmin, hai la deal că sunt otrăviţi câinii. Când am ajuns acolo, doi câini erau morţi lângă stână şi restul i-am găsit a doua zi dimineaţa.


Cu ani în urmă, arădeanul a rămas fără 150 de oi, după ce au fost mâncate de lupi. Atunci a decis că trebuie să investească pentru a-şi păzi stâna. Aşa că, a cumpărat câini special antrenaţi pentru aşa ceva. Unul singur costă 2.000 de euro, iar dresajul durează între doi şi trei ani. Şi-a luat şi măsuri de prevedere, să n-aibă probleme cu vânătorii din zonă. 

Ioan Nica, proprietar turmă: Pe lângă lemn la gât, le-am pus şi clopoţel ca să nu aibă treabă cu vânatul. Clopote la gât ca la oi, să sperie vânatul. Să aibă treabă cu capre, cu iepuri. 


Proprietarul bănuieşte că vânătorii ar fi de vină

Tocmai pe vânători i-ar bănui că au otrăvit câinii. A anunţat poliţia, dar n-are mari speranţe că se va rezolva ceva.

Ioan Nica, proprietar turmă: Acum vreo doi ani, mi-a omorât 5 câini. Tot otrăviţi. La final, ne-am ales cu analiza facută şi că e otrăvit cu substanţă. Am lăsat o mostră, acum se repetă aceleaşi lucruri, aceeaşi treabă.


Vecin: Sunt oameni criminali ăştia care au făcut treaba asta. Ce om cu stomac poate să omoare atâţia câini.


Vecin: Aşa ceva nu e omeneşte. Aşa ceva nu se face. 

Animalele vor fi duse la Direcţia Veterinară din Arad pentru a li se face autopsia şi pentru a se stabili cauza oficială a morţii. 

sursa: observatornews.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact