Suceveanul care a crescut 2 ani un lup în curtea sa a izbucnit în lacrimi la despărţirea de el


 Timp de doi ani, un bărbat din Suceava a crescut o lupoaică în propria curte, aproape de pădure. Ar mai fi ţinut-o pe Lupi dacă vecinii nu l-ar fi reclamat. Urletele ei în nopţile cu lună i-ar fi speriat. Proprietarul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, iar animalul a fost dus la grădina zoologică.

Proprietar: “Lupi, hai, hai, cuţu!”

În ciuda urletului ameninţător, Lupi este cât se poate de paşnică. A fost crescută de mică în gospodăria din Straja şi s-a hârjonit de atâtea ori cu copiii proprietarului, fără să le facă vreun rău.

Fiul proprietarului: Lupi, Lupi! Uite, chiar acum am avut un câine domestic şi ăla m-a muşcat de picior, asta e mult mai cuminte. E mai inteligentă ca un câine.

Viaţa lupoaicei în padocul din pădure a luat sfârşit, după ce vecinii l-ar reclamat pe proprietar că are un animal sălbatic în gospodărie. Va fi dusă acum la grădina zoologică, acolo unde îi este locul.

Despărţire în lacrimi de Lupi
Reporter-proprietar: – O să vă fie dor de ea?

Cu lacrimi în ochi, stăpânul îşi ia rămas bun de la Lupi.

Proprietar: Mie mi-a plăcut, tare mi-a plăcut. Ceva deosebit. Aş mai fi ţinut-o cât traia.

Nu i-a fost teamă niciodată de ea. Însă aparenţele pot înşela, sunt de părere specialiştii.

Lazăr Constantin, medic veterinar: Un animal sălbatic chiar dacă este crescut în captivitate, este blând, se înţelege cu oamenii, la un moment dat instinctele lui vor prima.

Cms Marius Niţă, Garda de Mediu Suceava: Stiţi cum e vorba aia, este animal sălbatic şi nu este bine şi pentru că este o specie protejată. Este interzisă ţinerea lor în captivitate.

Bărbatul a rămas fără lupoaică, dar şi fără 1.000 de lei, amendă pentru că a încălcat legea. Deţinerea animalelor sălbatice este permisă doar cu avizul direcţiei sanitar-veterinare şi pe o perioadă limitată de timp. Fostul stăpân o va putea vizita pe Lupi în noua casă din Rădăuţi de câte ori doreşte. Administratorii grădinii zoologice spun că va avea o viaţă bună, alături de alte animale.

Îngrijitor: Mai avem pe partea cealaltă, pe sectorul celălalt, mai sunt încă două lupoaice şi un lup.

Angela Olenici, reprezentant Grădina Zoologică: Lupoaica care a fost adusă astăzi va rămâne în carantină undeva la 2-3 săptămâni, i se vor face analizele, vom vedea cum va evolua.

Lupii din sălbăticie pot atinge vârsta de 10 ani, iar în captivitate trăiesc chiar şi 16 ani.

sursa: stiriromania.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact