Știrea Momentului în Lume! Este incredibil unde ajung de fapt armele pe care le furnizează Occidentul către Ucraina


 Avertismentul a fost emis recent de însuși președintele Muhammadu Buhari. 

O declarație oficială postată pe site- ul biroului președinției nigeriene spune că Buhari „a cerut mai multă vigilență și întărirea securității în jurul granițelor, atrăgând atenția asupra numărului crescut de arme, muniții și alte arme din războiul dintre Rusia și Ucraina”.

Acesta marchează cea mai clară confirmare de până acum că armele destinate forțelor ucrainene părăsesc țara în număr mare, exact așa cum se temeau mulți observatori, având în vedere armele în valoare de miliarde de dolari care au fost pompate în timpul războiului care durează deja de nouă luni.

Președintele Buhari a spus: „Din păcate, situația din Sahel și războiul din Ucraina servesc drept surse majore de arme și luptători care întăresc rândurile teroriștilor din regiunea Lacului Ciad. 

O proporție substanțială din armele și munițiile procurate pentru executare războiul din Libia continuă să-și găsească drumul către regiunea Lacului Ciad și alte părți ale Sahelului”.

El a continuat: „Armele folosite pentru războiul din Ucraina și Rusia încep de asemenea să se observe în regiune”.

Criticii asupra furnizării masive de arme americane către Ucraina au subliniat de multă vreme că nu există nicio responsabilitate sau modalitate de urmărire adecvată odată ce armele respective intră în țară.

 


Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact