Singur pe lume, un băiat român ajuns la un spital din Italia luptă împotriva unei boli grave


Răzvan Matragoci, un tânăr român în vârstă de aproape 19 ani, se află internat la Spitalul Bambino Gesù din Roma. 

Povestea lui e una care doare, sufletește, dar și trupește. Rămas orfan de mic, Răzvan suferă de leucemie limfoblastică cu celule T și a avut o recădere după ce părea că a învins boala. 

Cu ajutorul unui grup de voluntari a reușit să ajungă la spitalul din Roma, dar acum are nevoie de foarte mulți bani pentru a putea înfrunta perioada cazării în Italia.


Despre el ne-a povestit Mihaela Bartesch, o româncă din Brașov care cunoaște foarte bine situația tânărului nostru conațional:


„Răzvan și-a petrecut cei mai frumoși ani din viaţă în centrele de plasament. Copil fiind, a fost obligat să se maturizeze şi să-şi poarte singur de grijă. Mama lui Răzvan a murit când el avea doar 4 anișori, ea era foarte tânără, avea 24 ani. Își amintește momentul când s-a trezit și mama lui zăcea fără suflare lângă el. Tatăl a ales să îl ducă la orfelinat.


Când copilul si-a dat drumul la vorba cât de cât, bunicul din partea mamei l-a luat sub tutela lui. Din nefericire, într-o zi, când bunicul a venit de la vie, a căzut de pe bicicletă în fața magazinului de lângă căsuța în care locuiau. Inima bunicului s-a oprit – a făcut infarct, iar Răzvan a rămas orfan pentru a doua oară.


A ajuns din nou la orfelinat, unde a încercat să-și pună capăt zilele, dar un angajat al instituției l-a găsit la timp și l-a salvat.


Destinul l-a lovit crunt din nou la vârsta de 13 ani, când a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică. A urmat o perioadă grea de tratamente cu chimioterapie, apoi boala a intrat în remisie. Era învingător! A urmat o perioadă de liniște, fără înțepături, fără tratamente, cu noii colegi și instructori se înțelegea perfect, parcă totul se așeza în favoarea lui Răzvan. Era un tânăr plin de viață, cu vise si idealuri de împlinit.


La puţin timp după ce a împlinit 18 ani, în urma unor analize medicale de control, s-a descoperit că boala a revenit. Viața l-a îngenuncheat pentru a nu știu câta oară… 

totul s-a schimbat radical, ore nesfârșite de tratamente și sumedenii de complicații în urma tratamentului. Răzvan acum este mult mai încercat de viață, dar cu o credință puternică. Vă rugăm, ajutați-ne să îl ajutăm pe Răzvan!”

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact