Părinții au dus-o la spital de trei ori, dar medicii n-au băgat-o în seamă. S-a stins la doar 5 ani


 “Mami, simt că mor”. Părinții au dus-o la spital de trei ori, dar medicii n-au băgat-o în seamă. Povestea cutremurătoare a unei fetițe de 5 ani, care s-a stins prea devreme, din cauza nepăsării. 

Fetița de 5 ani a fost dusă de tatăl ei de trei ori la Urgențe, înainte de a fi afla că este infectată cu streptococ A. Diagnosticul a venit însă prea târziu, astfel că micuța nu a mai avut nicio șansă.


“Mami, simt că mor”

Stella-Lily McCorkindale este unul dintre cei 9 copii care au murit din cauza infecției cu streptococ A, în Marea Britanie.

Tatăl fetiței a povestit că Stella a început să se simtă rău pe 26 noiembrie. Au crezut că este vorba despre o răceală. A dus-o la spital de trei ori, înainte să fie internată, dar a fost prea târziu.


“Nu se mai putea ține pe picioare, așa că am dus-o la spital. Doctorul m-a întrebat atunci ce e în neregulă și de ce am dus-o. I-am povestit tot. Mi-au spus că are nevoie de săruri de rehidratare. M-au convins că îmi fac prea multe griji și m-am simțit prost că mi-am dus copilul la spital”, a povestit tatăl ei, potrivit Mirror.


A doua zi, Lilly se simțea la fel de rău, așa că a dus-o, din nou, la spital, unde medicii au ajutat-o cu hidratarea. Au plecat acasă, deși starea ei nu se îmbunătățise. Pe 30 noiembrie, starea ei se înrăutățise.

“Mami, simt că voi muri”, i-ar fi spus fetița mamei sale.

S-au întors la spital, unde, în urma insistențelor părinților, medicii i-au efectuat mai multe teste și au aflat că micuța este infectată cu streptococ A. O zi mai târziu, micuța a murit. Infecția se răspândise deja în tot corpul, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Infecția cu streptococ A

Streptococul A poate provoca infecţii uşoare sau fatale, în special atunci când ajunge în sânge, boli precum angina streptococică, impetigo (infecţie a pielii) şi scarlatina. Autorităţile sanitare investighează, de asemenea, indicii că infecţii respiratorii grave sunt cauzate de această bacterie.

Streptococul A “cauzează de obicei o uşoară durere în gât sau o infecţie care poate fi uşor tratată cu antibiotice”, a declarat într-un comunicat dr. Colin Brown, directorul adjunct al agenţiei pentru siguranţă sanitară.

“În circumstanţe rare, această bacterie poate pătrunde în sânge şi poate provoca boli grave, numite infecţii invazive cu streptococ A”, a adăugat el, îndemnând părinţii să urmărească simptomele şi să solicite asistenţă medicală cât mai curând posibil, astfel încât copiii lor să poată fi trataţi rapid, înainte ca infecţia să devină gravă.

sursa: stiriromania.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact