ops.. Un preot din Capitală a fost filmat cum scoate bani cu umerașul din cutia milei
 Parohul Viorel Olaru de la Biserica Sf. Proroc Daniel din cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei, a fost surprins de camerele de supraveghere din lăcașul de cult în timp ce sustrăgea cu umerașul bancnotele din cutia milei.

Mai mult, creativitatea preotului a depășit limitele, mai ales că acesta a perfecționat un sistem prin care tăia chitanțe prin care păstra 300-400 de lei în buzunar.

Surse din parohia Capitalei au dezvăluit că „sumele de bani făcute în lăcașul de cult sunt mari și folosite discreționar de cei care conduc”.

„Preotul Viorel Olaru a inventat un sistem prin care să scoată banii pe ascuns”, au dezvăluit oamenii din parohie. Ustensila principală de care preotul se folosea pentru a extrage banii era un umeraș.

„Dar nu un umeraș serios, ci unul subțire, din sârmă. Cum primiți când vă ridicați hainele de la curățătorie”, au mărturisit sursele jurnaliștilor de la Libertatea, prezentându-le capturile video.


Părintele Olaru lua cutiile puse în fața altarului și, în altar, le așeza între două piese de mobilier, cu orificiul prin care se introduc banii în jos. Ca să nu se împrăștie banii, lua o cutie de plastic și o punea pe jos, un loc unde să deverseze cascada monetară. Apoi, cu vârful umerașului, preotul agăța bancnotele și le trăgea în afara cutiei.

Preotul a furat regulat timp de trei ani din cutia milei

Angajații lăcașului de curs au sesizat că, încă din anul 2017, sumele strânse din cutia milei sunt unele foarte mici. Din această cauză, oamenii au ajuns să verifice în detaliu imaginile de pe camerele de supraveghere.

Scenele incredibile se repetă în nenumărate rânduri de-a lungul anilor. Au fost făcute mai multe plângeri la Arhiepiscopia Bucureștilor și la Patriarhie. Un audit bisericesc l-a găsit vinovat pe Viorel Olaru.

La începutul acestui an, lui i s-au imputat 27.500 de lei. A plătit 16.040 de lei, însă ceilalți bani, 11.460 de lei, urmează să îi plătească în tranșe de 200 de lei până în noiembrie 2026, potrivit unui document având antetul Protoieriei Sector IV din Capitală.

sursa: stirilekanald.roTrimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact