Masca ar putea redeveni obligatorie. Vizați sunt și românii!


 Masca ar putea redeveni obligatorie, în Italia, după ce numărul cazurilor de gripă a explodat, iar pandemia de COVID nu s-a încheiat. Românii din peninsulă sunt și ei vizați!

Autoritățile sanitare din Italia analizează dacă este oportună reintroducerea obligativității măștii de protecție. Opiniile pe acest subiect sunt contradictorii, iar medicii fac un apel la populație. Și în Franța se vorbește despre o posibilă revenire la obligația de a purta mască.


Cazurile de gripă s-au dublat în acest an. Totodată, și circulația coronavirusului pune pe jar medicii din Italia, care fac apel la populație.

“Avem studii foarte complete: nu doar gripa, ci și Covid. Situația a explodat deja, mai rău decât în ​​ultimii ani și pre-Covid. 

Numărul de pacienți este semnificativ mai mare. În acest moment, grupul tinerilor adulți pare să fie mai afectat, bătrânii puțin mai puțin”, relatează Paola Pedrini, secretar general al Fimmg (Federația Italiană a Medicilor Generaliști) Lombardia, care invită cetățenii să folosească masca de protecție, potrivit publicației Corriere della Sera.

Masca ar putea redeveni obligatorie. Vizați sunt și românii!

Medicii se așteaptă la un sezon greu, iar vârful de infectări va fi atins de Crăciun, susțin aceștia. Măștile nu sunt obligatorii în prezent, însă oricine le poate purta ca metodă de precauție, mai ales în spațiile aglomerate.

„Vârful este așteptat de Crăciun, cu aproximativ 250 de mii de cazuri pe zi”, spune virologul Fabrizio Pregliasco.


Nu toți specialiștii sunt de părere că această măsură de protecție ar trebui să redevină obligatorie.

“Aceste microorganisme trebuie să circule și au circulat mereu, trebuie să ne protejăm dar cum? De exemplu, am pierdut foarte mult acoperirea pentru pneumococ, vaccinarea împotriva pneumoniei, dar și cele pentru gripă”, precizează directorul de boli infecțioase de la spitalul Policlinico San Martino din Genova.

“În situația în care cazurile vor crește, poate aș păstra masca în mijloacele de transport în comun și în locurile aglomerate, în special pentru bătrâni și fragili. 

Fără a reintroduce obligația, dar recomandând-o”, spune Massimo Ciccozzi, șeful Unității de Statistică Medicală și Epidemiologie Moleculară a Facultății de Medicină și Chirurgie a Campus Bio-Medico din Roma, conform știridiaspora.ro.

sursa: stiriromania.ro

Comentarii