Alex a crezut că are gripă, dar a ajuns la un pas de moarte. I-au amputat toate membrele pentru a supraviețui


 Alex Lewis a crezut că suferă de o banală gripă, însă a ajuns să lupte pentru viața lui din cauza unui streptococ. Bărbatul a avut brațele și picioarele amputate și a avut nevoie de o operație de reconstrucție a feței, ajungând la un pas de moarte. Bărbatul din Marea Britanie trage acum un semnal de alarmă cu privire la infecțiile streptococice.

A crezut că are gripă, dar a ajuns la un pas de moarte. I-au amputat toate membrele pentru a supraviețui

Agenţia pentru Sănătate şi Siguranţă din Marea Britanie (UKHSA) a îndemnat părinţii să fie vigilenţi, după ce în acest sezon în Anglia au fost înregistrate șapte decese la copii sub 10 ani în termen de şapte zile de la diagnosticarea cu boala streptococică invazivă de grup A.

Totul a început în luna noiembrie 2013, atunci când Alex a crezut că a contactat o gripă. După zece zile, starea lui a început să se deterioreze. Câteva zile mai târziu, s-a trezit cu o dureri imense, iar pielea a început să se învinețească. A ajuns de urgență la spital, unde a fost ținut sub supraveghere, potrivit mirror.co.uk.


Atunci medicii i-au dat o veste devastatoare: contactase streptococul A, iar primise doar 3% șanse de supraviețuire. În următoarele luni, bărbatul a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. Și-a pierdut membrele și a avut nevoie de o reconstrucție facială, după ce infecția i-a afectat și gura.


În ciuda prognosticului sumbru, bărbatul de 42 de ani a supraviețuit. Însă văzând acum atâția copii murind de boala de care și el a suferit, a decis să-și împărtășească povestea, pentru a-i face pe oameni să conștientizeze gravitatea bolii.


Infecția cu streptococ A

Streptococul A poate provoca infecţii uşoare sau fatale, în special atunci când ajunge în sânge, boli precum angina streptococică, impetigo (infecţie a pielii) şi scarlatina. Autorităţile sanitare investighează, de asemenea, indicii că infecţii respiratorii grave sunt cauzate de această bacterie.

Streptococul A “cauzează de obicei o uşoară durere în gât sau o infecţie care poate fi uşor tratată cu antibiotice”, a declarat într-un comunicat dr. Colin Brown, directorul adjunct al agenţiei pentru siguranţă sanitară.


“În circumstanţe rare, această bacterie poate pătrunde în sânge şi poate provoca boli grave, numite infecţii invazive cu streptococ A”, a adăugat el, îndemnând părinţii să urmărească simptomele şi să solicite asistenţă medicală cât mai curând posibil, astfel încât copiii lor să poată fi trataţi rapid, înainte ca infecţia să devină gravă.

sursa: stiriromania.ro

Comentarii