WOW Cel mai gras om care a trăit vreodată pe Pământ! La 12 ani cântărea 133 de kilograme, cu 40 mai mult decât un elefant nou-născut!


 Jon Brower Minnoch este considerat cel mai gras om din istorie. Nu este singurul record pe care îl deține, după cum a avut și cea mai mare pierdere în greutate. Când era copil, cântărea deja 133 de kilograme.

Cel mai gras om care a trăit vreodată avea deja 133 de kilograme la vârsta de 12 ani. Acesta a trăit în Bainbridge Island, Washington, între anii 1941 și 1983. Chiar și după moartea sa, a rămas în Cartea Recordurilor pentru greutatea sa și pierderea acesteia într-un timp relativ scurt.

În anul 1978, avea deja probleme extrem de grave din cauza obezității sale. Inima sa și căile respiratorii începuseră să aibă de suferit, așa că medicii l-au pus să slăbească. Greutatea pe care o avea deja la 37 de ani era exagerat de mare, respectiv 635 de kilograme.

De necrezut! Câte kilograme a slăbit cel mai gras om din istorie?
După ce medicii i-au prescris o dietă drastică, cel mai gras om din lume a slăbit, în 16 saptamani, 419 kilograme. Pierderea sa în greutate a rămas consemnată în Cartea Recordurilor.

În anul 1981, a ajuns din nou în spital, după ce s-a îngrășat la loc. Ajunsese la 432 de kilograme. La 23 de luni mai târziu, a murit din cauza unui edem pulmonar. La acel moment, avea greutatea de 362 de kilograme. Avea 41 de ani la data decesului.

Ca urmare a greutății sale enorme pe care a putut să o aibe, respectiv 635 de kilograme și a faptului că a slăbit 419 kilograme, Jon Brower Minnoch a rămas în istorie și în Cartea Recordurilor și în zilele noastre.

La 25 de ani, avea deja aproape 320 de kilograme, iar șapte ani mai târziu, la 32 de ani, acesta ajunsese să cântărească 442 de kilograme.

Evident, problemele de sănătate nu lipseau. Din cauza greutății, Minnoch a dezvoltat insuficiență cardiacă și edem.

În 1978, bărbatul a fost internat din cauza insuficienței cardiace.

Ca să ajungă, însă, la spital, 12 pompieri și o targă modificată au fost necesari pentru a-l scoate din casă și a-l transporta la spital.

De asemenea, acolo, a fost nevoie de 13 asistente pentru a-l pune într-un pat special, format din două paturi de spital normale.

SURSA: stiriromania.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact