Stiri: Robi din Las Fierbinți, gest emoționant pentru o fetiță cu leucemie.


 

Pentru actorul Leonid Doni, cel care îl interpretează pe celebrul personaj din serialul „Las Fierbinți”, experiența a fost una peste măsură de emoționantă. În ziua în care a primit un telefon în care i se spunea că o fată bolnavă de leucemie vorbește zilnic despre polițistul Robi din „Las Fierbinți”, a acceptat invitația de a veni la spital, fără să mai stea pe gânduri.

Ce face un medic când aude că pacienta ei, o fată de 12 ani, internată cu lunile pentru un tratament împotriva leucemiei, vorbește zilnic despre Polițistul Robi din serialul „Las Fierbinți”? Dr. Laura Ștefănescu a pus mâna pe telefon și a găsit soluția să-l invite pe secția de oncologie a Spitalului Marie Curie și să-i facă o surpriză Alessiei”, este întâmplarea povestită pe site-ul Dăruiește viață.

„Nu te agita prea mult cu ea, oricum o să moară„

Povestea de viață a Alessiei a început în 2010, atunci când a venit pe lume. Luminița, mama ei, a știut încă din prima zi că a născut un copil cu probleme de sănătate, însă nu a renunțat să lupte pentru ea. Nici măcar atunci când medicii păreau convinși că nu mai e nimic de făcut. „Nu te agita prea mult cu ea, oricum o să moară.” ,i-au spus medicii la acea vreme.

Au trecut 12 ani în care Alessia a luptat pentru viață și continuă să o facă. În călătoria ei, an după an, a adus lumină și căldură în jur. Pentru mama, în vârstă de 39 de ani, ea este „copilul soare” și raza care îi dăruiește speranță zi de zi prin veselia și empatia ieșite din comun.

Și-au dat forță una alteia în tot acest timp, însă ultimul an s-a dovedit a fi unul cu și mai multe încercări. Alessia dădea semne de slăbiciune și paloare, cu puțin timp înainte de o vacanță organizată cu familia, așa că Luminița a decis să-i facă fiicei sale un set de analize.

Verdictul a fost cel mai dur: cancer – iar astfel cea mai neagră temere a mamei se transforma în realitate. Diagnosticul avea să-i fure Alessiei multe clipe prețioase din copilărie, însă un lucru nu a reușit să-i fure: zâmbetul.Internată pe secția de oncologie de la Marie Curie, acolo unde urmează de câteva luni de zile un tratament, Alessia a devenit o inspirație pentru mulți oameni din jurul ei.


Iar dr. specialist Laura Ștefănescu este unul dintre acei oameni. Medicul își petrece adesea timpul printre copii bolnavi grav, alături de mamele lor, în spital, iar pentru ea fiecare pacient se transformă într-o lecție de viață.

„Astfel de povești mă ajută să trec peste clipele grele, să uit de trecut și de viitor, să mă bucur de prezent. Copiii ca Alessia sunt adevărate comori de la care avem enorm de învățat.”, spune dr. specialist Laura Ștefănescu.


Alessia, fană înfocată a polițistului Robi din Las Fierbinți: „Dacă îi schimbam branula și urma să plângă îi aduceam aminte că Robi ar fi foarte mândru de ea să o vadă curajoasă.”

Nu a durat mult până când toți cei de pe secție să afle de fascinația Alessiei pentru polițistul Robi din Las Fierbinți. Fană înfocată a serialului, fata obișnuia să le povestească tuturor dimineața ce s-a întâmplat în ultimul episod al serialului, dar mai ales, aventurile polițistului Robi.

Având o imaginație extrem de bogată, uneori Alessia inventa și un alt deznodământ al episodului pe care tocmai îl vizionase, un deznodământ care să o implice și pe ea. De exemplu, să plece cu Robi în următoarea lui misiune și să ajungă până la Sibiu, să dea amenzi.


Dr. Laura Ștefănescu a observat imaginația Alessiei și încerca să-i spună o poveste pe înțelesul ei: „Dacă urma un moment mai greu, cum ar fi schimbarea branulei sau curățarea diverselor plăgi și începea să plângă, îi aduceam aminte că Robi ar fi foarte mândru de ea să o vadă curajoasă.” Și așa trecea mai ușor.


Apoi, ea s-a gândit să facă mai mult pentru fetiță și s-a gândit: cum ar fi să-l invite pe actorul care îi dă viață lui Robi, la spital?

A luat legătura cu o prietenă care lucrează la PRO TV și a obținut un număr de contact, a încercat zilnic timp de o săptămână și nu a reușit să ia legătura: „Eram supărată ca nu reușeam… și brusc mi-am dat seama că știu o persoană care SIGUR mă va ajuta: Carmen!”


A doua zi avea deja programată vizita lui Robi.


Actorul Leonid Doni a venit în vizită pe secția de oncologie de la Marie Curie și, cu mult mai mult emoții decât pe platoul de filmare, a pășit în salonul Alessiei. Copii, părinți, medici, asistente și infirmiere, toți s-au adunat la un loc în ziua în care celebrul personaj și-a făcut apariția în spital.


„Eu nu mă mai spăl niciodată pe față, pentru că m-a pupat Robi”Alessia a fost copleșită de emoții atunci când l-a văzut pe polițistul Robi, așa cum ea îl știa de la televizor, venit la ea în salon. I-a luat un pic să-și dea seama dacă e real sau nu, iar apoi nu s-a mai putut opri din vorbit.

Actorul se apropiase de patul ei din spital și au început să stea de vorbă. După câteva minute, Alessia a început și ea să se mai relaxeze, iar apoi să-l întrebe diverse lucruri. Mama ei, Luminița, a privit întreaga scenă, la fel de emoționată și ea. Știa cât de mult își dorise fiica ei să-l cunoască și cât de fascinată era de el.

La finalul vizitei, Alessia a ieșit din salon după el, să îi mai transmită ceva, iar a doua zi, le-a spus tuturor: „Eu nu mă mai spăl pe față, pentru că m-a pupat Robi.”

Înainte de plecare, actorul a trecut și i-a salutat și pe ceilalți copii, bucuroși și ei să l-au întâlnit. Pentru câteva clipe, atmosfera apăsătoare din spital a fost înlocuită cu o stare de bucurie.

„Atmosfera generală era total schimbată, nu ne mai simțeam ca într-o secție de oncologie, ci mai degrabă ca la o petrecere plină de voie bună și emoții constructive.”La rândul său, actorul Leonid Doni a plecat cu multă bucurie în suflet, știind că a putut aduce atât de multe zâmbete acolo unde era mare nevoie.

„Când am primit invitația, recunosc că am avut emoții, deoarece nu este ușor să vizitezi un spital plin de copii care se luptă cu o boală atât de grea. Am rămas profund impresionat de curajul Alessiei, cât și de implicarea și devotamentul medicilor și asistentelor de pe secția de oncologie a spitalului. Mă bucur că am putut să-i fac o surpriză Alessiei și să o fac să zâmbească.”

Prezența polițistului Robi a rămas mult timp în amintirea Alessiei, iar entuziasmul trăit în acea zi i-a dat putere. Alessia s-a întors acasă alături de mama ei, pentru câteva zile, iar pofta de viață a crescut și mai mult.

„Vizita lui i-a dat aripi. Acum așteaptă să se facă bine și să meargă să-l viziteze în Fierbinți.”

sursa:demamici.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact