Stiri. Doi copii lăsaţi singuri au murit în incendiul care le-a cuprins casaTragedie în localitatea Vintilă Vodă, din Buzău. Doi copii, un băieţel de un an şi o fetiţă de doi ani, au murit arşi de vii, după ce casa părintească a luat foc. 

Mama copiilor a mers în pădure, în apropiere, pentru a strânge vreascuri de foc şi i-a lăsat nesupravegheaţi pe cei mici. Între timp, casa a fost înghiţită de flăcări, iar copiii au fost prinşi înăuntru. Vă avertizăm că urmează detalii şi imagini care vă pot afecta emoţional!

Nenorocirea s-a petrecut ieri, în jurul prânzului. Mama copiilor era plecată în pădurea din apropiere, unde strângea vreascuri pentru foc. A trecut apoi pe la bunica celor mici, care stătea în apropiere. De acolo a zărit că i-a luat foc casa, în care îşi lăsase copiii dormind. S-a întors într-un suflet acasă, însă a ajuns prea târziu.

Au ars de vii în casa în care au rămas singuri

Carmen Violeta Petre, mama copiilor-reporter: Aici era patul. Aici era soba.

– Da, de la soba aceasta cred că a luat. Era patul aici. Fata mea dormea aici, iar băiatul aici. O jumătate de oră. N-am stat mai mult. Eu m-am dus la soacra mea, i-am spus hai că mă duc la copii. Când m-am întors acasă eram deja flacăra sus.

Flăcările uriaşe au înghiţit cu repeziciune casa. Vecinii au încercat să-i salveze pe cei mici, dar n-au putut intra în infern.

Vasile Lungu, vecin: Eu eram acasă. A venit vecina de peste drum şi a zis, nea Vasile, nea Vasile vino repede şi salvează copiii că arde. N-aveam ce să fac. Geamurile erau deja sparte. Flacăra ieşea de pe geam şi se ridicase în sus.

La momentul sosirii pompierilor, casa era deja făcută scrum, iar tavanul se prăbuşise peste cei mici.

Vasile Iacob, ISU Buzău: Am ajuns la faţa locului, era o ardere generalizată. În încăperea unde ne-au indicat martorii că avem doi copii minori surprinşi de incendiu. Deoarece era arderea generalizată nu am putut să-i mai scoatem în viaţă.

Femeia locuia singură cu cei doi copii, pentru că tatăl acestora este în închisoare. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 sursa: stiriromania.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact