Respect. Povestea măturătorului stradal care merge zilnic 20 de km pe jos până la muncă


 Povestea măturătorului stradal care se trezește cu noaptea-n cap și merge 20 de km pe jos până la muncă a impresionat întreaga țară. Bărbatul de 31 de ani este angajat la Salubris Iași și este responsabil de curățenia străzilor. Tânărul este un exemplu pentru mulți! 

Mircea Munteanu este din Iași și are o poveste de viață impresionantă. Puțini tineri de vârsta lui ar face acest lucru. Pentru a câștiga o pâine, Mircea se trezește la 2 dimineața pentru a putea ajunge la timp la muncă. N-are transport în comun, așa că merge zilnic 20 de kilometri pe jos. Nu ajunge la un loc călduț și comfortabil, ci pe stradă.

Povestea măturătorului stradal din Iași

Mircea Munteanu locuieşte în comuna Rediu din Iaşi, este căsătorit şi are şi un copil în vârstă de un an. Îi este greu, dar n-are ce face. Este angajat de 5 ani, ceea ce înseamnă că a parcurs până acum deja 5.000 de kilometri.

„Asta este. Fie ploaie, fie vânt… Dăm înainte. Lucrez din 2016 aici. Programul meu începe la 5 fără un sfert. Fiind aici în sat, trebuie să ajung. Şi merg pe jos. Programul începe la 5 fără un sfert. Trebuie să fim pe stradă, să măturăm străzile, prin staţii. Este convenabil. Salariul vine la timp”, spune ieşeanul, pentru Iaşi TV Life. 


Mult efort, pentru un salariu de modest. Mircea primește 2.700 de lei pe lună, însă ajunge la această sumă dacă lucrează și în weekend. Dacă și alții i-ar urma exemplul, probabil că țara noastră nu ar mai fi una a asistaților sociali.




România, țara asistaților sociali

La polul opus, lună de lună, peste 170.000 de români așteaptă poștașul să le aducă singură sursă de venit. Ei sunt asistatii social, beneficiari ai venitului minim garantat.

Potrivit statisticilor din luna noiembrie 2020, în această situație sunt 173.636 de români. Unii dintre ei supraviețuiesc doar cu suma de 142 de lei timp de o luna de zile, atât cât este valoarea venitului minim garantat pentru o singură persoană.

Mulți nu au ce face și trebuie să trăiască din ajutorul social pentru că nu pot munci. Alții însă, deși pot face asta, nu vor. Un astfel de exemplu este comuna Dângeni, județul Botoșani, care a adunat nu mai puțin de 3000 de localnici care preferă să stea la cârciumă decât să meargă la muncă. Este adevărat, cui nu i-ar plăcea să-și trăiască fiecare zi ca și cum… ar fi la pensie?

Dacă vă întrebați de unde au locuitorii bani pentru dezmățul din colțul satului, e simplu. Aproximativ 800 de persoane trăiesc din ajutorul social sau cu ajutorul pensiilor bătrânilor. La veniturile oamenilor se mai adaugă și alocațiile copiilor.

sursa: stiriromania.ro


Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact