Prima țară din Europa care anulează gratuitățile pentru ucraineni, ce parere aveti ?


Așadar, de la 1 noiembrie cetățenii ucraineni vor plăti pentru fiecare călătorie pe care o vor face cu transportul public în Viena, a anunțat Ambasada Ucrainei în Austria, pe Facebook, potrivit „Adevărul European”.

De asemenea, se schimbă regulile de călătorie pentru ucraineni și în privința transportului feroviar austriac (ÖBB).

"De la 1 noiembrie 2022, un bilet gratuit pentru trenurile Căilor Ferate Federale Austriece (ÖBB) va fi disponibil o singură dată la prima intrare în Austria (trenuri de la Brzecław, Bratislava sau Hedješalom către o destinație din Austria sau pentru tranzit pe teritoriul austriac)."

Biletul pentru ucrainenii care au sosit pentru prima dată (Erstankunft Ukraine-Ticket) va fi emis pentru toate persoanele cu pașaport ucrainean care sosesc din Ucraina prin granițele Republicii Cehe, Slovaciei și Ungariei, a precizat ambasada.

Acest bilet este valabil 24 de ore de la data emiterii pentru călătorii către o destinație din Austria sau către stațiile de frontieră în direcția Germania, Elveția sau Italia cu trenurile ÖBB de clasa a II-a.

Reacția ambasadei ucrainene

Ucrainenii care se află deja în Austria trebuie să cumpere bilete pentru trenurile ÖBB începând cu luna noiembrie.

"Ambasada continuă negocierile cu guvernul federal, politicienii și întreprinderile care asigură funcționarea transportului public, cu privire la crearea unor condiții de călătorie mai accesibile pentru cetățenii ucraineni care se află în Austria în scopul protecției temporare", a precizat ambasada ucraineană într-un comunicat.

Altfel, guvernul bulgar a decis să continue programul de relocare a refugiaților din Ucraina, dar în loc de hoteluri, aceștia vor fi cazați în stațiuni de stat.


sursa: stirileprotv.ro

Comentarii