Ne mor bătrânii și mor tânjind la o salată Bătrânica de la aprozar a înduioșat o țară întreagă! O femeia a mers la un aprozar, dar a avut parte de neuitat când a văzut o bătrână cu o singură roșie în mână.


Povestea femeii este, din păcate, povestea multor altor bătrâni lăsați de izbeliște de familie, care își duc bătrânețile pe stradă sau în condiții inumane.


Bătrânica de la aprozar a înduioșat o țară întreagă: “Ne mor bătrânii și mor tânjind la o salată”

Poastarea acestei femei despre bătrânica de la aprozar a devenit virală și a înduioșat o țară întreagă. Asta nu schimbă însă cu nimic soarta lor, de aceea este atât de important să oferim din puținul nostru și altora.

“Într-o mâna ținea cu patos o roșie și 1 leu… cu care urmă să o plătească, în cealaltă bastonul și o trăistuță în care avea niște flori. Mi s-a rupt inima când uitându-se pe rafturile din aprozar, murmură cu o voce îmbătrânita: Sunt de toate… bani să ai!


M-am oprit din ce făceam și cu ochii aproape în lacrimi i-am cumpărat roșîi, salată verde, ceapă verde…tot ce îi trebuie pentru o salată așa cum cei mai mulți dintre noi ne-o permitem și totuși nu ii dăm importantă…. Am plecat în grabă, cu o furie greu de explicat în cuvinte, o furie legată de faptul că ne mor bătrânii… și mor tânjind la o banală salată…”, a scris clientă aprozarului.

Gest impresionant făcut de Piedone pentru o bătrână care vindea zarzavaturi pe stradă

O altă poveste, la fel de impresionantă, este a unei bunici din Sectorul 5 al Capitalei, care încerca să vândă pe stradă ce avea prin grădină, fără să deranjeze însă pe cineva.

 A fost prinsă de primarul sectorului, Cristian Piedone, care a făcut un gest deosebit pentru ea. Nu a fost gonită, așa cum obișnuiesc polițiștii să facă cu bătrânii care vând zarzavaturi la colț de stradă, ci a primit un adevărat sprijin.

Da… este una dintre acele femei hăituite ani în șir de polițistii locali “feroce”, amatori de amenzi hilare și imorale…
Dragilor, nu amendam bunici cu palmele tăbăcite de sapă și de brazde! 

Nu acești oameni sunt infractorii! Și… NU! NU-I trebuie Sectorului 5 palmares de amenzi pentru urzici, pătrunjel și corcodușe vândute de oameni oropsiți la răspântii de drumuri!!!

Pentru bunicii care muncesc ca sa trăiască, pentru bătrânii noștri cu palmele crăpate de sapă… punem tarabe! Și îi ajutăm sa-și vândă ce au prin grădini! Gratuit, desigur!”, a scris primarul pe Facebook.

sursa: stiriromania.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact