Moșule, de Crăciun, vreau ca toți copiii să se vindece de cancer!
 Dragă Moșule, știu că aștepți următoarea scrisoare de la noi, știu că și voi dragi cititori așteptați următoarea scrisoare, însă, oricât mi-aș dori să mă cuprindă spiritul Crăciunului, oricât mi-aș dori să fie despre magie, spiriduși și zâmbete de copil, îmi amintesc de zâmbetele lor parcă înghețate, îmi amintesc de chipul lor fără culoare și de ochii lor lipsiți de licărul copilăriei.

Este tot despre Mara și Teo, este despre cancer și despre neputința noastră, a tuturor în fața cancerului.

Știți cum arată cancerul?!

Știți cum doare cancerul?!

Știți cum arată un copil schilodit de cancer?!

Cancerul le ia copilăria, iar părințiilor le ia viața!

În timp ce noi ne aventurăm în hazard să căutam jucării, cadouri și mâncare pentru Crăciun… familia Marei și a lui Teo aleargă în haos spre nicăieri.

Caută soluții, așteaptă răspunsuri și o cale spre vindecare, spre plecare, spre viață. Când ai cancer nu mai ai magie, nu mai ai Crăciun!

Boala Marei a început ca ceea ce părea o banală enterocolită, apoi a fost un diagnostic greșit de sarcom ewing, iar acum e tumoră cu celule mici albastre. CANCER.

La Teo a început ca ceea ce părea o neuroviroză, apoi alt diagnostic greșit de sarcom Ewing, acum e Neuroblastom. CANCER.

Pentru fiecare dintre ei, fiecare zi contează, fiecare diagnostic greșit se contabilizează, fiecare zi este o zi pierdută dacă nu îi trimitem la tratament.

Și Moșule, de acolo, din spital, Mara ți-a scris că vrea să-și

vadă familia și hamsterul de Crăciun, că nicio păpușă și nicio mașinuță nu sunt mai importante decât sănătatea:

„Dragă Moș Crăciun,

Mă numesc Mara și am 9 ani. De Crăciun aș vrea să văd magia care îl definește, acea magie care să mă facă bine. Eu de Crăciun mi-aș dori un LOL Surprise și sclipici, lipici, dar cel mai important îmi doresc sănătate pentru mine și familia mea. În comparație cu sănătatea, celelalte cadouri sunt nesemnificative. 

O păpușă poți găsi mereu la magazin, dar sănătatea nu se poate cumpăra. Ea e neprețuită, mai ales pentru un copil bolnav, care vrea să-și vadă de Crăciun familia, casa și hamsterul, nu o păpușă scumpă sau o mașină teleghidată. Eu îți mulțumesc și sper în continuare că o să mă fac bine.

Mara Precup”

Vreau să fie un Crăciun Magic, vreau să fie despre iubire, dar mai departe de toate acestea, vreau să fie despre viață! Dăruiți-le Crăciunul, redați-le Copilăria și Magia!

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact