Cinci frați sunt la un pas de a fi separați din cauza condițiilor inumane în care trăiesc


 Copilărie în sărăcie. E pecetea dureroasă pe care o poartă cinci frați sărmani abandonați de mamă. 

Rămași în grija unui tată depășit de situație, micuții trăiesc în condiții greu de imaginat, într-o cămăruță pe care n-o poți numi casă.Sărăcia și mizeria în care trăiesc frații i-ar putea însă desprti pentru totdeauna.

Suntem undeva în județul Prahova. Aici, într-un adăpost pe care cu greu îl poți numi casă, în care își fac loc și ploaia și gerul, își trăiesc copilăria amară cinci frățiori. Cel

mai mare are 13 ani, iar cei mai mici sunt gemenii care n-au mai mult de 6 ani.  

Cinci frați trăiesc într-o singură cameră

În condiții mizere, greu de imaginat, micuții luptă din greu să răzbească și să iasă la lumină. 

Patru băieți și o fată, copii sărmani care nu mai știu cum arată chipul mamei fugite în lume și rămași doar în grija unui tată depășit de situație. 

Murdari din cap până în picioare, nepieptănați, ciupiți de insecte și hrăniți o dată pe zi, copiii încă mai știu să zâmbească, să se bucure unii de alții.

În grija tatălui ar fi fost cei 5 frați încă de când s-au născut. El îi spală, îi îmbracă și tot el le face de mâncare când are din ce.

O singură cameră le e toată casa. O odăiță mică în care sunt înghesuite un pat șubred bătut de ploaie, o sobă ce scoate mai mult fum decât căldură și un munte de haine murdare. 

Pe jos e pământ lipit și din loc în loc sunt puse câteva cartoane, iar sus acoperișul e mai mult lipsă. E greu să crezi că aici dorm 5 copii, mai ales acum când iarna bate la ușă.

Copiii riscă să fie separați de Protecția Copilului

Pentru ei, viața e mai degrabă un blestem decât o binecuvântare. Și totuși, de aici din cămăruța asta, răzbat în fiecare seară rugăciunile lor. Spera că acolo sus cineva să îi vadă, să îi audă și să le întindă o mână de ajutor.

Cazul lor e cunoscut și celor de la Protecția Copilului Prahova. Nu e de mirare, condițiile în care locuiește familia sunt de-a dreptul inumane.

Dureros e faptul că din nepasarea unei mame și din inconștiența unui tată, 5 frați sunt la un pas să fie desparțiți- să fie luați din sărăcie și duși în plasament în familii străine. 

E pericolul cel mai mare, după sărăcia în care se zbat – o spune chiar primarul comunei,care face tot posibilul ca micuții să rămână împreună.  

Asociația “Povești cu zâne și zmei ” e cea care face acum tot posibilul să ajute familia, să le facă măcar un acoperiș decent deasupra capului, astfel încât micuții să nu fie despărțiți din cauza condițiilor precare, așa cum cere legea.  

"Noi ca asociație ne ocupăm în primul rand de copii, ei sunt cei care ne impresionează. 

Important e ca cei mici să rămână împreună. Sunt cinci frățiori care au crescut până acum împreună și ar fi dureros și păcat ca cineva să vina să te despartă și să te bage într-un centru social și asta e cel mai important, să le creăm niște condiții să demonstrăm celor de la DGASPC ca cei mici să poată trăi împreună în continuare."

SURSA: stirilekanald.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact