Un tânăr a murit la scurt timp după ce s-a mutat în Olanda, bătut de alți români. De la ce a pornit totul


 Băiatul era din Pașcani și visa la o carieră în muzică. Acum, familia îndurerată speră că responsabilii vor fi trași la răspundere.

Alexandru, căruia prietenii îi spuneau Nyx, a ajuns în Olanda, aproape de orașul Almelo, joi, 13 octombrie. S-a cazat într-o casă în care erau şi alţi români și pentru că era obosit s-a culcat.

Ce a descoperit Alexandru când s-a trezit

Dimineaţa a văzut că i-au dispărut banii din portofel, 500 de euro şi a încercat să afle cine l-a jefuit. Seara, muncitorii români l-au chemat la un grătar, iar Alexandru a cerut explicații de la cel pe care îl bănuia de furt.

Daniela Cucu, mama: „Băiatul s-a ridicat și i-a spus, `De ce mi-ai furat banii din portofel, de ce ai făcut asta? Dacă aveai nevoie îți dădeam eu, nu trebuie să furi că e banul meu muncit de mine`. Nu știu ce s-a întâmplat între ei și au sărit la bătaie pe el”.

Indivizii nu s-au oprit până când Alexandru n-a mai mişcat, apoi l-au abandonat pe o canapea și au fugit, spun rudele îndurerate. Victima a ajuns cu ambulanța la spital, sâmbătă, 15 octombrie iar o săptămână mai târziu a murit. A fost deconectat de la aparate după ce medicii i-au explicat mamei că nu mai au ce să facă pentru el.

Mama lui Alexandru a spus că românul a fost bătut până a intrat în comă

Daniela Cucu, mama: „L-au bătut până l-au băgat în comă. Când m-am dus și l-am văzut, copilul meu era tot vânat”.

Ana-Maria Poelincă, mătușă: „Medicii au zis că nu mai este nimic de făcut pentru că loviturile care au fost la cap i-au fost fatale, creierul nu mai reacționa. Sper poliția să găsească vinovații, Alexandru a murit”.

Autoritățile olandeze au deschis o anchetă și așteaptă rezultatele necropsiei. Între timp, familia lui Alexandru a început o campanie de strângere de fonduri pentru repatrierea tânărului în țară, la Pașcani. Din cei aproape 6.000 de euro necesari, s-au strâns până acum jumătate.

Comentarii