Un polițist și-a ucis amanta și a făcut să pară sinucidere. Adevărul a ieșit la iveală după ce procurorii italieni au primit o scrisoare


 În jurul autoturismului au fost găsite mai multe sticle de whisky, medicamente psihiatrice, dar și un bilet de adio. Așa că anchetatorii au concluzionat, în urma investigațiilor de la acea vreme că au de-a face cu o sinucidere.

Ucisă de amant, care a făcut să pară sinucidere

În 2019, pe adresa procurorilor a fost însă trimisă scrisoarea anonimă, care oferea detalii incredibile despre moartea tinerei Lisa Gabriele, 20 de ani. 

Iar criminalul indicat era Maurizio Abate, un fost polițist, în vârstă de 50 de ani, cu care fata ar fi avut o relație atunci, deși bărbatul era însurat. Marți dimineața, carabinierii din Rende l-au arestat pe fostul ofițer de poliție rutieră, scrie Corriere della Sera.

În epistolă, ar fi fost scris și că fata ar fi fost sufocată cu o pernă, aceeași pernă pe care o purta la ea ca să simuleze o sarcină. 

Lisa Gabriele s-ar fi prezentat la întâlnire cu iubitul ei, pretinzând că este însărcinată. A vrut să îl determine să ia o decizie fermă și să își părăsească soția pentru ea.

Doar că omul legii a ales să o ucidă pe amantă și să facă totul să pară o sinucidere. După ce scrisoare a ajuns pe mâna procurorilor, adjunctul Antonio Bruno Tridico a decis să încredințeze carabinierilor o serie de investigații asupra cazului. 

Cadavrul a fost exhumat, iar telefonul mobil al fetei a fost examinat din nou de către tehnicienii informaticieni. Iar concluziile au fost că Maurizio Abate se face vinovat de crimă.

sursa: observatornews.ro

Comentarii