Un asteroid monstruos de mare va trece pe lângă Pământ chiar de Haloween. Viteza, de 86 de ori mai mare decât cea a sunetului

 

Asteroidul, numit 2022 RM4, are un diametru estimat între 330 și 740 de metri, aproape la fel de mare ca Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume (828 de metri).

Viteza, de 86 de ori mai mare decât cea a sunetului

Acesta va trece peste planeta noastră cu aproximativ 84.500 km/h, adică de aproximativ 68 de ori mai rapid decât viteza sunetului.

Pe 1 noiembrie, asteroidul se va afla la aproximativ 2,3 milioane de kilometri de Pământ, de aproximativ șase ori distanța medie dintre Pământ și Lună. După standardele cosmice, aceasta este o marjă foarte subțire, scrie livescience.com.

NASA semnalează orice obiect spațial care se află la 193 de milioane de kilometri de Pământ ca „obiect apropiat de Pământ” și clasifică orice corp mare aflat la 7,5 milioane de kilometri de planeta noastră drept „potențial periculos”.

Aceste potențiale amenințări sunt urmărite îndeaproape de astronomi, care le studiază pentru a subraveghea orice potențiale abateri de la traiectoriile prezise.

Din 2017, NASA a observat peste 700 de asteroizi acare s-au aflat în apropierea Pământului și 66 de comete.

Doi dintre asteroizii detectați, 2019 MO și 2018 LA, au lovit Pământul, primul explodând în largul coastei de sud a statului Puerto Rico, iar cel din urmă aterizând în apropierea graniței dintre Botswana și Africa de Sud. Din fericire, acei asteroizi erau mici și nu au provocat nicio pagubă.

Conform NASA, Pământul nu este pus în primejdie de nici o posibilă coliziune apocaliptică de asteroid în cel puțin următorii 100 de ani.

sursa: stirileprotv.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact