Două tractoare de 310.000 de euro, căutate în Italia, au fost găsite la Vama Nădlac. Şoferul român spunea că transportă "colete de stofă"


 ”Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cooperare cu poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva – Arad, au descoperit într-un automarfar în care ar fi trebuit să se afle colete cu stofă, două tractoare marca John Deere, estimate la aproximativ 310.000 de euro. 

Utilajele erau căutate de către autorităţile din Italia, alerta fiind introdusă în aceeaşi zi, respectiv 26.10.2022”, a anunţat joi Poliţia de Frontieră, potrivit news.ro.

În loc de colete de stofă, poliţiştii au găsit tractoarele din Italia

În data de 26.10.2022, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cooperare cu poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva – Arad, au identificat într-o parcare de automarfare situată pe DN 7, în zona adiacentă punctului de trecere, un automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean român.

 Şoferului i-au fost solicitate documentele de însoţire a mărfii, conform cărora automarfarul era încărcat cu mai multe colete de stofă. În urma verificării semiremorcii, s-a constatat că înăuntru se aflau două tractoare marca John Deere.

În urma unor verificări suplimentare, s-a constatat că mijloacele de transport figurau ca "bunuri căutate pentru confiscare", alertă fiind introdusă de către autorităţile din Italia chiar în ziua în care au fost descoperite.

Tractoarele, estimate la o valoare de peste 310.000 de euro, au fost indisponibilizate, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru infracţiunea de tăinuire, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

sursa: observatornews.ro

Comentarii