Treceți la conținutul principal

„Cel mai murdar om din lume” a murit la 94 de ani. Amou Haji a refuzat să facă duș zeci de ani


 Amou Haji a primit această denumire după ce s-a aflat că a refuzat să facă duș timp de 60 de ani, potrivit publicațiilor din Iran, țara sa natală. Haji nu a vrut să se spele timp de zeci de ani, pentru că era convins că acest lucru îl va îmbolnăvi. 

Recent, localnicii din satul în care trăia l-au dus la o baie, pentru a-l spăla, susțin autoritățile locale. 

După acest incident, bărbatul a murit. IRNA, agenția de știri din Iran, a confirmat decesul său, ce a avut loc în satul Dejgah, din sudul țării, scrie The Mirror.

„Cel mai murdar om din lume” a murit la 94 de ani

În trecut, a fost realizat și un documentar despre viața lui Haji. În acesta, el a susținut că a ales să devină murdar după ce a suferit mai multe probleme emoționale când era tânăr. La scurt timp, s-a izolat de restul lumii. 

„Cel mai murdar om din lume” avea și alte obiceiuri neobișnuite, dincolo de aversiune față de duș, potrivit The Mirror. El se temea și de mâncarea și băutura proaspete. Ca în cazul spălatului, se temea că alimentele proaspete îl vor îmbolnăvi.

În schimb, mâncarea sa preferată era porcul spinos putrezit. El prefera să bea apă doar dintr-o canistră ruginită. 

Amou Haji, cel mai murdar om din lume, în fața cocioabei sale

Amou Haji locuia în sudul Iranului / Profimedia Images

Află de ce nu trebuie să faci duș în timpul unei furtuni – experții au dezvăluit motivul real.

Hagi a trăi cea mai mare parte a vieții în același sat, aflat în provincia sudică Fars. Localnicii i-au construit și o baracă, în care putea locui, după ce l-au văzut dormind într-o gaură în pământ.  

În plus, se pare că Haji fuma și fecale de animale dintr-o pipă veche, în locul tutunului. În 2013, a fost realizat un documentar despre „cel mai murdar om din lume”, numit The Strange Life of Amou Haji. 

Amou Haji a susținut că nu s-a spălat timp de 60 de ani

În timpul vieții, Haji a susținut că nu s-a spălat timp de 60 de ani. Dacă acest lucru e adevărat, atunci ar obține titlul de cel mai murdar bărbat din lume.

Haji nu a fost singurul care a ales un astfel de trai. Un bărbat din India, numit Kailash Singh, în vârstă de 67 de ani, susține că nu s-a spălat timp de 39 de ani. Chiar și așa, Haji a reușit să depășească această perioadă cu zeci de ani. Astfel, el a devenit „cel mai murdar om din lume”.

Amou Haji a devenit cunoscut la nivel mondial în obiceiurilor sale neobișnuite, ce au fost dezvăluite în cadrul documentarului. În ciuda faptului că localnicii i-au construit o baracă în care putea locui, Haji nu a renunțat la unele dintre preferințele sale, considerate bizare de mulți. Printre altele, bărbatul refuza să mănânce și fructe proaspete, din teama că se va îmbolnăvi.

sursa: useit.ro

Comentarii