Zelenski a decis să retragă soldaţii ucraineni din toate misiunile de menţinere a păcii din lume


 


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decis marți să retragă forțele de menținere a păcii ucrainene din toate misiunile de pe mapamond pentru ca acestea să se alăture eforturilor de apărare a țării împotriva ofensivei militare ruse.

Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) a postat pe contul său oficial de Telegram decretul prin care președintele ucrainean dispune de această măsură.

"Zelenski a decis să recheme forțele de menținere a păcii din toate misiunile din lume. Obiectivul este ca ele să participe la apărarea suveranității și integrității teritoriale a statului", a explicat legislativ al Kievului, citat de Agerpres. Acest decret nu a fost publicat încă pe site-ul oficial al preşedinţiei ucrainene, remarca marţi dimineaţă Ukrainska Pravda.

Potrivit paginii de internet a Reprezentanţei permanente a Ucrainei la ONU, ţara contribuie la misiunile Naţiunilor Unite de menţinere a păcii din 1992.

"Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să retragă trupele ucrainene de menținere a păcii - militari cu pregătire înaltă - din toate misiunile din lume. Împreună cu echipamente (inclusiv elicoptere), ca să nu întărim armata pentru respingerea agresiunii ruse", a indicat pe pagina. sa de Facebook adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev Andrii Sibiga.

Acesta a postat și o fotografie cu decretul respectiv, în care se mențin că documentul intra în vigoare din momentul publicării sale.

În prezent, ucrainenii participă la operațiunile de menținere a păcii ale căștilor albastre în șase zone fierbinți din lume: în Republica Democratică Congo, în Sudanul de Sud, în Cipru, în Kosovo, în Abyei (între Sudan și Sudanul de Sud) și în Mali. , notează EFE.

În Kosovo, contingentul de căști albastre ucrainean este compus din 40 de militari, în Republica Democrată Congo, Ucraina dispune de 13 soldați, iar în Republica Coasta de Fildeș de 56 de persoane, potrivit Ukrainska Pravda.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact