Volodimir Zelenski, mesaj dur pentru NATO. Ce l-a nemulțumit pe președintele Ucrainei

 Războiul din Ucraina a intrat deja în ziua a 10-a. Au fost ore lungi și clipe amare pentru locuitorii din această țară care încearcă prin toate forțele să respingă atacul armatei din Federația Rusă, ordonat de Vladimir Putin. Președintele Ucrainei a cerut ajutor de multe ori, iar acum le-a reproșat oficialilor NATO că nu fac suficiente eforturi pentru a pune presiune pe ruși. 

Volodimir Zelenski, nemulțumit că NATO nu închide spațiul aerian al Ucrainei

A fost o nouă noapte grea în Ucraina, cu lupte încrâncenate lângă orașele Mariupol și Kiev. Războiul a intrat deja în ziua a 10-a, iar președintele țării a cerut din nou sprijin din partea Organizației Tratatului Atlanticul de Nord. Vladimir Zelenski este nemulțumit că NATO nu a închis spațiul aerian al Ucrainei. În acest fel trupele de la sol, dar și cetățenii ar fi la adăpost de atacurile forțelor aeriene din Rusia.

„Ei (NATO) știu că Rusia vrea să continue războiul în Ucraina, știu că vor mai muri oameni, dar oricum refuză să introducă no-fly zone deasupra Ucrainei. Volodimir Zelenski a vorbit din nou despre necesitatea unor măsuri ferme din partea NATO și într-un mesaj pe Twitter, postat în miez de noapte. A cerut din nou închiderea spațiului aerian al Ucrainei

.„Terorismul nuclear necesită acțiuni decisive ca răspuns. La ședința Consiliului de Securitate al ONU, am cerut închiderea spaţiului aerian al Ucrainei și lansarea unei operațiuni pentru menținerea păcii și securității. Scopul este de a salva instalațiile periculoase.

Lumea nu trebuie să privească, ci să ajute!”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

CNN a analizat discursul președintelui Ucrainei și a explicat ce înseamnă această dorință și de ce NATO nu a luat această decizie. Ideea de „no-fly zone” înseamnă închiderea spațiului aerian din diferite motive, ceea ce în Ucraina s-ar traduce prin faptul că aeronavelor din Rusia le-ar fi interzis accesul în spațiul aerian al acestei țări.

NATO a mai luat această decizie până acum și în cazul unor țări care nu fac parte din alianță. Bosnia și Libia sunt două exemple în acest sens. Este considerată o măsură controversată pentru că asta ar însemna o „semi-implicare” în conflict.


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut un discurs emoționant pentru cetățenii Europei care au protestat împotriva atacului rusesc. El a fost ovaționat, în direct, de zeci de mii de oameni din Praga, Bratislava, Frankfurt, Lyon, Tbilisi, Vilnius și Viena.

Anterior acestor mesaje, în presa din Rusia au apărut informații potrivit cărora Zelinski ar fi părăsit Ucraina și s-ar fi refugiat în Polonia.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact