Voi avea mereu anxietate?


 


Când ești în punctul cel mai de jos, este greu să-ți imaginezi că te vei simți mai bine. Uneori s-ar putea să nu vă amintiți cum era viața înainte de a începe să experimentați semnele unei tulburări de anxietate . Este ușor să te simți fără speranță și să te întrebi: „O să mă simt așa pentru totdeauna?”


Experiențele oamenilor variază. Unii se luptă puțin și apoi nu mai simt niciodată simptomele unei tulburări de anxietate. Alții se luptă din când în când de-a lungul vieții. Unii oameni duc o luptă aproape constantă cu anxietatea. Chiar nu ai cum să spui care dintre aceștia vei fi tu. Tot ce puteți face este să vă concentrați asupra modului de abordare a simptomelor pe care le întâmpinați acum.


Tratament și autoajutorare

Din păcate, nu există nici un remediu pentru boala mintală - nicio modalitate de a garanta că nu se va întoarce niciodată. Dar există multe tratamente eficiente, inclusiv multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți sănătatea mintală pe cont propriu . Mulți oameni sunt capabili să găsească o combinație de tratamente și abilități de adaptare care le permit să trăiască în recuperare.


Dacă aveți câteva îndoieli cu privire la căutarea unui tratament, este în regulă. Este firesc să te simți inconfortabil când te deschizi față de alte persoane despre boala ta mintală. Puteți începe prin a citi mai multe articole de pe acest site și altele , aflați mai multe despre tulburările de anxietate. Găsește pe cineva în care ai încredere cu care poți vorbi. Dar nu așteptați ca anxietatea să dispară de la sine. Este mai probabil să se înrăutățească doar fără un fel de intervenție.


Recuperare

Așa cum bolile mintale afectează pe toată lumea într-un mod ușor diferit , recuperarea fiecărei persoane este unică. Unii oameni sunt capabili să-și elimine complet simptomele. Mai frecvent, oamenii sunt capabili să-și reducă simptomele la un nivel gestionabil. Ei sunt capabili să împiedice anxietatea să-și controleze viața.


Mulți oameni ajung chiar într-un punct în care se simt recunoscători pentru ceea ce au învățat trăind cu anxietate și recuperându-se de la anxietate. Este în regulă dacă nu ajungi niciodată la acel punct – este în regulă să accepți asta și să faci ceea ce trebuie să faci pentru a avea grijă de tine.


Recuperarea după o tulburare de anxietate poate fi un proces lung și poate fi o muncă grea... Dar merită!

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact