Sunt deprimat sau doar trist?


 

Toată lumea se simte tristă uneori. Când ești mai trist decât de obicei, ai putea spune că te simți „deprimat”. Dar de unde știi când tristețea extremă se transformă în depresie clinică ?


Care este diferența dintre tristețe și depresie?

Depresia înseamnă a fi trist, sigur, dar este mai mult decât atât. Depresia este o boală psihică care implică o mulțime de simptome, cum ar fi să te simți epuizat tot timpul, să-ți pierzi interesul pentru activitățile care îți plac în mod normal sau gânduri de moarte și sinucidere. Episoadele de depresie durează cel puțin 2 săptămâni o dată. Ele pot fi declanșate de un eveniment trist sau aparent pot veni de nicăieri.


Cum știu dacă sunt trist sau deprimat?

Dacă ești trist pentru că ți-ai pierdut locul de muncă, treci printr-o despărțire sau ai pierdut pe cineva în viața ta... cu siguranță nu este distractiv, dar este și destul de normal. Tristețea, chiar și tristețea extremă , este o reacție firească la evenimente ca acestea. Acestea fiind spuse, tristețea obișnuită se poate transforma și în depresie. Dacă sentimentele nu se îmbunătățesc în timp sau dacă starea ta de spirit începe să-ți stea în calea vieții de zi cu zi, s-ar putea să ai un caz de depresie.


Modificările fizice vă pot afecta, de asemenea, starea de spirit, cum ar fi modificările hormonale din cauza pubertății sau a anumitor tratamente sau afecțiuni medicale. Dacă credeți că ați putea fi deprimat, este o idee bună să solicitați unui medic să revizuiască toate medicamentele pe care le luați și să vă testeze nivelul tiroidei și al altor hormoni.


Dacă încă nu ești sigur de ce te simți deprimat sau dacă în familia ta apar boli mintale de orice fel, există o șansă decentă să te confrunți cu depresie. Dacă nu ați făcut-o deja, luați în considerare utilizarea ecranului nostru de depresie .


Ce acum?

Vestea bună este că depresia este tratabilă. Puteți solicita ajutor profesional de la un medic sau un terapeut sau există, de asemenea, o mulțime de lucruri pe care le puteți face pe cont propriu . (Chiar dacă vă simțiți doar trist și nu aveți depresie clinică, multe dintre resursele noastre de bricolaj vă pot ajuta în continuare să vă simțiți mai bine.) De asemenea, puteți începe prin a afla mai multe despre ce este depresia , ce o cauzează și cum este tratată .

articol tradus automat

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact