Rusia susține că bombardarea maternității din Mariupol este fake news. Imaginile arată însă femei însărcinate cărate pe targă

Imaginile surprinse după bombardament arată femei însărcinate scoase din clădirile în ruină ale spitalului 
de copii din Mariupol. Foto: Profimedia
d


 

Rusia susține că acuzațiile Ucrainei că a bombardat spitalul de copii din oraşul Mariupol sunt false, deoarece clădirea ar fi o fostă maternitate care fusese preluată de mult timp de trupe. Imaginile publicate în ziua precedentă arată însă civili, printre care și femei însărcinate, cum sunt scoși din clădir ile bombardate.

„Aşa se nasc ştirile false”, a scris pe Twitter reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Poliaski, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

El a mai spus că Rusia a atras atenţia la 7 martie că spitalul a fost transformat într-un obiectiv militar din care trag „radicalii” ucraineni.

Același lucru îl susținuse și purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a afirmat, la rândul ei, în cursul unui briefing de presă că „batalioane naţionaliste” ucrainene au dat afară pacienţii şi personalul spitalul pentru a-l folosi ca poziţie de luptă. 

Imaginile publicate după atac de armata ucraineană arată însă civili cum sunt scoși din clădirea bombardată și chiar o femeie însărcinată cărată pe targă de militari.

Bombardarea de către Rusia, miercuri, a unui spital de copii din portul strategic Mariupol în Ucraina este o „crimă de război”, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Astăzi este ziua care defineşte totul. Cine e de ce parte. Bombe ruseşti au căzut asupra unui spital şi a unei maternităţi din Mariupol (...) Clădirile sunt distruse. În acest stadiu sunt 17 răniţi. Se caută printre resturi”, a spus el.

Bombardarea spitalului din Mariupol a stârnit de asemenea indignarea UNICEF şi a ţărilor occidentale.

Aftermath of airstrike on Maternity Hospital, Mariupol, Ukraine - 09 Mar 2022
sursa: digi24.ro
Imagi
sursa

Comentarii