Rusia recunoaște că au fost trimiși recruți la război, la o zi după ce Putin a spus că în armata rusă sunt doar militari profesioniști


 

Ministerul rus al Apărării a recunoscut şi faptul că unii dintre aceşti recruţi, care serveau în unităţi logistice, au fost luaţi prizonieri de armata ucraineană.

''Din nefericire, am descoperit mai multe situaţii de prezenţă a unor recruţi în unităţi care iau parte la operaţiunea specială în Ucraina. Practic toţi aceşti soldaţi au fost retraşi în Rusia'', a afirmat ministerul rus, care susține că astfel de cazuri vor fi evitate de acum înainte. 

Cu doar o zi înainte, Vladimir Putin declara că nu va trimite recruți sau rezerviști pentru a lupta în Ucraina. Președintele rus a precizat că armata este formată doar din "profesionișt care îndeplinesc obiectivele stabilite.

„Vreau să subliniez faptul că soldații care efectuează stagiul militar nu participă și nu vor participa la lupte. De asemenea, nu va exista nicio recrutare suplimentară de rezerviști”, a declarat Vladimir Putin, marți, într-un discurs la televiziunea națională cu ocazia zilei de 8 martie.

sursa: digi24.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact