Prietenii toxice: ce sunt și cum să scapi de ele


 

Când vorbim despre o prietenie toxică ne referim la o relație de prietenie între două persoane în care apar sentimente negative care creează disconfort pentru unul dintre cei doi. Este un mod de a trăi relații care nu este sănătos, dar de multe ori este dificil să le recunoști. În acest articol aflăm care sunt soneriile de alarmă care le semnalează și cum să ne eliberăm de ele.Crezi că ai un prieten sau un prieten cu care ai o prietenie toxică ? Citiți articolul nostru pentru a afla care sunt caracteristicile prieteniilor toxice și cum să le eliminați din viața voastră. Este important pentru echilibrul tău interior, de fapt, să nu te implici în relații negative și să te înconjori doar de oameni care te iubesc. Vrei să știi care sunt cele cinci semne pentru a recunoaște un narcisist ? Nu rata videoclipul nostru!


Prietenii toxice: ce sunt și ce caracteristici au

Ce înseamnă când vorbim despre prietenii toxice ? Ce caracteristici trebuie să aibă aceste relații pentru a fi numite astfel? Să mergem la descoperirea modului în care mica ta negativă (sau prietenul tău) te poate influența și care sunt comportamentele distructive care le determină.

În primul rând, o relație toxică, fie că este vorba de prietenie sau de dragoste, prezintă întotdeauna aspecte comune: ea, de fapt, tinde să ne dăuneze emoțional pentru că apar dinamici nesănătoase centrate pe o tendință excesivă de control, pe prevaricare, pe egocentrism, nesiguranță și narcisism. Adesea, aceste prietenii se prelungesc mult timp, uzand sanatatea psihica a celor care raman incurcati in capcana lor: din acest motiv este important sa recunoastem clopotele de alarma care ii vestesc si sa ne indepartam de ele.


Scriitoarea și psihologul Mireille Bourret a scris un manual util pe această temă intitulat „ Prietenii toxice. Cum să le recunoști și să le transformi pozitiv.". Cartea (disponibilă și pe Amazon sau în format ebook) prezintă un studiu detaliat pe această temă și examinează care sunt caracteristicile fundamentale ale acestui tip de relație. Cu siguranță dacă în cadrul unei prietenii părțile negative le depășesc pe cele . pozitive , nu este niciodată . un semn bun.In


plus, atunci cand relatia se bazeaza pe plangeri, barfe, invidie si judecata, amestecul devine exploziv, incat ne poate pune o presiune in echilibru.Cand

o prietena de-a ta este „toxica” este de multe ori o persoană imprevizibilă , un ciudat al controlului, nesigur și judecător: nu vrea să te despărți de ea și din acest motiv se angajează într-un comportament care se limitează la urmărire.

Articol tradus automat.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact