Povestea voluntarului care a împărțit jucării în Vama Isaccea. A donat chiar și ursulețul de pluș din copilăria fiului său


 


Imaginea unui bărbat de 68 de ani, care a mers în Vama Isaccea pentru a-i ajuta pe refugiați și a le așterne un zâmbet pe față copiilor refugiați, s-a viralizat pe Facebook, după ce pe pagina Ministerului Afacerilor Interne a apărut povestea lui și felul în care a simțit nevoia să ajute.


Domnul Dan, unul dintre voluntarii din vămi, este un fost profesor de matematică din București. Acesta a mers la Vama Isaccea cu jucării pe care le-a împărțit copiilor ucraineni care au ajuns în țara noastră. În momentul în care a fost pozat, acesta ținea strâns la piept un ultim ursuleț pe care voia să-l dăruiască unui băiețel. Jucăria de care s-a despărțit cu greu, dar pe care a simțit nevoia să o dea, a aparținut băiatului său, acum în vârstă de 30 de ani, fiind o amintire de preț din primii ani de viață ai copilului lui.


"Ținea un ursuleț strâns în brațe și se uita la copiii orfani care ajunseseră în Vama Isaccea. A împărțit toate jucăriile pe care le-a adus și, acum, urma să dea acest ursuleț. Era ultimul obiect din tot ce a strâns să aducă micuților ucraineni care sosiseră în România. Ursulețul voia să îl dea unui băiat.

- Dacă reușesc să îl fac să zâmbească, o să fiu cel mai fericit om, ne-a spus Dan. El a fost al băiatului meu care acum are 30 de ani. De jucăria asta nu m-aș fi despărțit niciodată, pentru că e ca și cum mă despart de copilăria băiatului meu, dar acum vreau să o dau unui copil. Știu că o să-i poarte noroc și va avea o copilărie cel puțin la fel de frumoasă ca a fiului meu.
Ne-am întâlnit cu Dan după 30 de minute.
- Ați dat ursulețul?
- Da, da… ne-a răspuns zâmbind ușor.
- Atunci, sunteți fericit.
- Chipul poate îmi zâmbește, dar inima să știți că îmi plânge. Plec la București acum. Sigur ne mai vedem pe aici.
El este Dan, are 68 de ani. A fost profesor de matematică și, dacă îl întrebați de România, o să vă spună că este cea mai frumoasă țară de pe pământ.
El este Dan, românul care a făcut atât cât a putut el pentru a vedea un copil suferind cum zâmbește.El este Dan și, ca el, au fost foarte mulți români care au arătat în aceste zile că suntem un popor frumos.

Vouă, tuturor voluntarilor, VĂ MULȚUMIM DIN SUFLET! Voi sunteți ROMÂNIA!", se arată pe pagina de Facebook a MAI, acolo unde li s-a mulțumit tuturor românilor care s-au implicat material și emoțional în tragedia petrecută dincolo de graniță.

sursa: peroz.ro


Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact