Papa Francisc condamnă invazia rusă în cei mai duri termeni de până acum: Orașele ucrainene riscă să fie reduse la a fi cimitire


 


Papa Francisc a condamnat în termenii cei mai duri de până acum invazia rusească în Ucraina pe care a numit-o  „agresiune armată inacceptabilă”  și a spus că Mariupol, asediat cu brutalitate de invadatori, este un „oraș martir”, dar și că orașele ucrainene riscă să fie „reduse la a fi niște cimitire” relatează Reuters.

Vorbind în fața a mii de oameni adunați în Piața Sfântul Petru, pentru slujba de duminică, Papa a spus că uciderea copiilor și a civililor neînarmați este barbară și lipsită de vreun motiv strategic valid.

El a mai spus că Mariupol, țintit de invadatorii ruși și asediat în ultimele zile cu brutalitate este un „oraș martir”. Suveranul Pontif a făcut din nou un apel pentru coridoare umanitare securizate prin care civilii să poată fi evacuați din calea războiului.

„În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru!”, a spus Papa, adăugând și că orașele ucrainene riscă să fie „reduse la a fi niște cimitire”.

Papa nu s-a referit încă direct la Rusia în mesajele sale de condamnare a războiului din Ucraina, însă cuvintele sale sunt menite să conteste jusificările ridicole ale Moscovei pentru invazie.

Papa a spus și săptămâna trecută că ceea ce face Rusia în Ucraian „nu este doar o operațiune militară ci un război care a dezlănțuit râuri de sânge și lacrimi”.

Comentarii