Mi-e teamă că o să-mi pierd slujba


 

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 se desfășoară , oamenii trec rapid de la viața de zi cu zi obișnuită la o viață plină de incertitudine. Afacerile, fabricile și restaurantele se închid în toată țara și mulți se confruntă cu posibilitatea de a-și pierde locurile de muncă. Dacă ți-e frică să nu-ți pierzi locul de muncă sau s-a întâmplat deja, iată câteva lucruri care te pot ajuta să navighezi în emoțiile care apar ca urmare.


Emoțiile contează

Pierderea locului de muncă (sau chiar gândul la asta) poate aduce o gamă largă de emoții, inclusiv frică, tristețe, vinovăție, furie sau ușurare. Procesarea pierderii unui loc de muncă poate fi foarte asemănătoare cu suferința unei persoane dragi. Este în regulă să-ți întristezi slujba și poți experimenta diferitele etape ale durerii, cum ar fi șoc, negare, furie și, eventual, acceptare. Fii amabil cu tine însuți în timp ce treci prin aceste etape.


Ai grijă de sănătatea ta mintală

Fii atent la starea sănătății tale mintale. Stresul financiar și emoțional cauzat de pierderea unui loc de muncă poate duce la un risc crescut pentru o afecțiune mintală. Păstrați check-in-uri regulate cu dvs. făcând un test de sănătate mintală la fiecare două săptămâni. De asemenea, țineți cont de voi înșivă vă poate ajuta să determinați dacă vă procesați emoțiile într-un mod sănătos.


Controlează ceea ce poți

Este posibil să simțiți un sentiment puternic sau copleșitor de pierdere a controlului asupra situației dvs. Nu puteți controla pierderea locului de muncă ca urmare a COVID-19, dar puteți controla modul în care răspundeți. Puteți contacta o persoană dragă pentru sprijin emoțional , puteți rămâne conectat cu alții într-o situație similară, puteți reduce cheltuielile pentru o perioadă de timp sau puteți rămâne informat cu privire la opțiunile dvs.


Construiți rezistență

Pierderea unui loc de muncă poate crea mai multă incertitudine într-o situație deja incertă. Poate afecta percepția unei persoane asupra propriei identități, percepțiile despre modul în care ceilalți o văd, obligațiile financiare și nivelul de stres. Cu toate acestea, a rămâne pozitiv și sănătos din punct de vedere mental în fața incertitudinii poate ajuta la creșterea rezilienței și vă poate pregăti mai bine emoțional atunci când apar noi provocări. Iată trei acțiuni pe care le puteți lua și care contribuie la o sănătate mintală mai bună.


Concentrați-vă pe a avea o auto-percepție pozitivă. Mulți oameni își pierd locul de muncă din cauza pandemiei și mulți se confruntă cu toate emoțiile care vin odată cu aceasta. Nu ești singur și asta nu este o reflectare a cine ești. Încercați să nu vă învinovățiți. Amintește-ți că ești competent și demn de muncă.

Structurați-vă timpul liber cu proiecte de rutină și productive. Dezvoltați și mențineți o rutină care include practicarea unei bune igieni, planificarea mesei, exerciții fizice și hobby-uri. Încorporează proiecte sau activități care te ajută să te dezvolți personal și profesional: toate activitățile pe care nu le puteai face când lucrai. Acum este momentul să experimentezi și să înveți din asta.

Dezvoltați așteptări pozitive de a găsi reangajare odată ce viața revine la normal. Sunt șanse ca oportunitățile de angajare să devină disponibile odată ce praful se va așeza și afacerile se redeschid. Între timp, lucrați la CV-ul dvs., luați cursuri online și dezvoltați noi abilități pentru a vă ajuta să vă construiți încrederea.

Lumea este plină de incertitudine în acest moment și poate trece ceva timp până când lucrurile se simt din nou normale. Pandemia COVID-19 afectează oamenii la nivel global, dar, din fericire, trăim cu toții împreună, iar viața va reveni în cele din urmă la normal. Între timp, este important să recunoașteți sentimentele pe care le aveți și să găsiți modalități de a face față până când se întâmplă acest lucru.

ARTICOL TRADUS AUTOMAT


Comentarii