Jurnaliștii de la ultimul post TV independent din Rusia, în lacrimi, spunând „Nu războiului” înainte ca Putin să-i închidă

 
Postul rusesc independent de televiziune TV Rain (Dojdi - în limba rusă) și-a suspendat activitatea, după ce a fost blocat de Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media din Federația Rusă - n. red) la cererea Procuraturii Generale din Moscova. Anunțul a fost făcut de directorul general al postului de televiziune și prezentatoarea Natalia Sindeeva. În ultima transmisiune, jurnaliștii și-au luat rămas bun cu lacrimi în ochi de la telespectatori.

„Am decis să suspendăm temporar activitatea postului. Cuvântul cheie e „temporar”. Avem nevoie de timp să înțelegem cum să lucrăm mai departe. Pentru că lucrul nostru devine aproape imposibil. Sau trebuie să relatăm despre expoziții minunate, artificii. Sperăm că vom reveni, dar cum și unde încă nu știm. Trebuie să ne gândim cum să păstrăm ceea ce am construit ani de zile”, a declarat Natalia Sindeeva, după ce a prezentat ultimul buletin de știri, scrie publicația Jurnal.md din Republica Moldova

„Vine o nouă eră și o nouă pagină în istorie. Această pagină a fost deja întoarsă, dar cu prețul vieții multor oameni, a vărsărilor de sânge și a distrugerii multor destine. O nouă epocă va veni. Noi toți vom continua să privim în sus, chiar dacă ni se spune că e operațiune militară”, a spus la rândul său Denis Kataev, producător și prezentator TV Rain.

„Vreau ca toți să înțeleagă și să nu uite de ce suntem nevoiți să luăm această decizie. Pentru că ni se interzice să numim războiul - război, să relatăm despre cei care mor și să ne facem munca și să povestim despre ororile care se întâmplă. Nu războiului”, a menționat și corespondentul TV Rain Mihail Șeveliov.

După o oră în care jurnaliștii și-au luat rămas bun de la colegi și telespectatori, ultimul mesaj fiind „No pasaran” și „Nu războiului”, întreaga echipă a părăsit platoul, difuzând imagini din baletul „Lacul lebedelor” (imagini care au fost difuzate la televiziunea sovietică în timpul puciului din august 1991).

TV Rain, ultimul post de televiziune independent din Rusia și care a relatat despre războiul din Ucraina, a fost interzis de Procuratura Generală a Federației Ruse pe motiv că ar fi difuzat „îndemnuri la activitate extremistă și la violență”, după relata săptămâna aceasta CNN.

TV Rain a continuat să funcționeze pe YouTube, unde joi a avut ultima emisiune.

Alături de postul TV, și postul de radio Eho Moskvî (în traducere Ecoul Moscovei) a fost desfiinţat de Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media din Federația Rusă, a anunţat joi editorul Aleksei Venediktov, din cauza modului neagreat de puterea de la Kremlin în care relatau despre invazia rusă în Ucraina. 

sursa: digi24.ro

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact