India a lansat din greşeală o rachetă către Pakistan


 

India a anunţat, vineri, că a lansat accidental o rachetă către Pakistan, din cauza unei defecţiuni tehnice, relatează  Reuters.

Ministerul Apărării de la New Delhi a comunicat că "în 9 martie 2022, în cursul unei lucrări de întreţinere de rutină, o defecţiune tehnică a dus la lansarea accidentală a unei rachete. S-a aflat că racheta a aterizat într-o zonă din Pakistan".

"Deşi incidentul este profund regretabil, este şi o uşurare că nu s-a pierdut nicio viaţă din cauza accidentului", se mai arată în comunicatul ministerului, citat de Agerpres.

Autoritățile din India au anunțat că a fost declanșată o anchetă la nivel înalt, însă nu au indicat despre ce tip de rachetă a fost vorba.

India, o țară predominant hindusă, și Pakistan, o țară musulmană, au purtat trei războaie de la sfârșitul colonizării britanice în 1947, dintre care două asupra teritoriului disputat al Kashmirului.

Pakistanul a avertizat India "asupra consecințelor unei astfel de neglijențe și a îndemnat să se ia măsuri pentru a evita reapariția unor astfel de încălcări în viitor”.

Experții militari au avertizat și în trecut despre riscul unor accidente sau calcule greșite din partea vecinilor.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche

Recomand

Formular de contact